Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Ogna Gje Jazz! -Festival - Dag 1

  • Nordsjøvegen 4246, Sirevåg
  • +47 51438220
  • 1. november 2019
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Vi gleder oss til å ta i mot 40-års jubilantene Hot Club de Norvège; et av landets hotteste, mest hardtarbeidende og slitesterke liveband som er berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk.

Vi gleder oss til å ta i mot 40-års jubilantene Hot Club de Norvège; et av landets hotteste, mest hardtarbeidende og slitesterke liveband som er berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk.
Hot Club de Norvège har gjestet Ogna Scene en gang tidligere med stor suksess. 9. september 1980 gjorde bandet sin første offisielle konsert i regi av Stavanger jazzklubb på De Røde Sjøhus, da faller det seg helt naturlig at de nå 40 år senere og fortsatt like vitale gjester Stavanger, denne gang på Spor 5.

De regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk, og et unikt sound. De turnerer over hele kloden, og har samarbeidet med alle de store innen genren – strengejazz av beste merke. Djangomusikk fra Grieg til Zappa.

Hot Club de Norvège har gitt ut over 30 kritikerroste plater og årets 40-års jubileum som band markeres med turnéer i inn- og utland. På turneen spiller de bl.a. musikk fra sitt ferskeste album, Stardust, innspilt i år sammen med vokalisten Eva Scholten (NL) og deres nye gitarist; Satyricon musikeren Gildas Le Pape (F). Albumtittelen spiller på Jon Larsens sensasjonelle funn av stjernestøv.

Hot Club de Norvège med Jon Larsen i spissen har vært pådrivere for Djangomusikken bl.a. gjennom å drive Djangofestivalen, gjennom plateselskapet Hot Club Records og som sentrale utøvere som bidro til den internasjonale oppblomstring av sjangeren på 80-tallet noe som gjør at Hot Club de Norvege regnes internasjonalt blant Djangomusikkens originale pionerer.

Bandet er et utpreget liveband med en helt egen stemning, og repertoaret spenner fra utadvendt swing til inderlige ballader, og gode og morsomme historier mellom låtene. Stilistisk faller de forhenværende gatemusikantene mellom mange stoler, og det er kanskje noe av hemmeligheten bak Hot Clubs suksess?

Besetning; Jon Larsen -gitar, Finn Hauge - munnspill og fiolin, Gildas Le Pape - gitar, Svein Aarbostad - bass

-------------------------------------------------------------------------------------------
The Ipanema Ensemble er et lokalt forankret jazzensemble som består av profesjonelle improvisasjonsmusikere fra Norge og Irland. Bandet ble dannet våren 2015 av gitarist/komponist og arrangør Phil Mc Dermott. The Ipanema Ensemble fremfører slentrende, feelgoodmusikk i landskapet bossa nova og samba. Legg til litt jazz og improvisasjon, så har du The Ipanema Ensemble. De er ikke redde for å mikse stilarter og har plukket ut et knippe sanger, både tradisjonelle bossalåter og andre kjente låter/komposisjoner. Alle er elegant arrangert inn i bossa nova-/samba tradisjonen av Phil Mc Dermott. Av komponister kan vi nevne: Sting, Albinoni, Antônio Carlos Jobim, David Foster og Billy Strayhorn. TIE konsertdebuterte for en fullsatt konserthusfoaje i Stavanger Konserthus i juli i år.

Musikerene i ensemblet jobber også mot interkulturell dialog, kommunikasjon og samarbeid og målet er på sikt å finne flere samarbeidspartnere i Sør Amerika.

Besetning:

Camilla Maria Myrås, vokal
Phil Mc Dermott, gitar, arr.
Bodhild Vossgård, cello
Magnus Rød Haugland, kontrabass
(Johan Egdetveit, trekkspill, vikar)

  • Last Updated: 17.09.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 1. november 2019 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Ogna Gje Jazz! -Festival - Dag 1
Your Recently Viewed Pages