Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Olavsfest samtale: Teater Fusentast samtaler med Ragna Vorkinnslien

Mer info

Vi inviterer til en samtale om å leve kunstnerliv utenfor de tradisjonelle maktbastionene.

Skuespilleren/ billedkunstneren Coby Omvlee og dukkespilleren/ allmenpraktikeren Jaap den Hertog ga byens befolkning mulighet til å oppleve teater utenfor de store scenene da de kom til byen for 44 år siden. I samarbeid med andre kunstnere bidro de til å utvide vårt kulturelle tilbud, gjerne gjennom forestillinger med samfunnsmessige brodd.

Valg av tema for Jaap den Hertogs forestillinger er preget av hans erfaringer med å leve tett på pasientenes eksistensielle spørsmål. Han spiller nå sin splitter nye forestilling, "Greetings from», som handler om flyktningebarna Hans og Grete og mye mer.

Cobys Omvlees billedkunstnerskap inkluderer også redesign, hvor hun finner bilder og gjenstander andre har forkastet, og gir dem nytt liv med hjelp av sin særegne prikketeknikk. Både barn, unge og voksne opplever stor glede over å prikke bruks- og prydgjenstander sammen med henne på hennes verkstedbord. Hennes nyeste forestilling er «Langligger», hvor hennes langvarige opphold på sykehuset etter en bilulykke har blitt til en forestilling som hun nå viser i mange land.

Bli kjent med Fusentastenes mangslungne kunstnerskap

Sist oppdatert: 07/02/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt