Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Ole Christian Haagenrud

Mer info

I Griegs fotspor.

Pianist Ole Christian Haagenrud er født i Bergen, og helt fra han var liten har han likt å spille Griegs verk.

– Jeg husker jeg klatret i trærne i alleen på Troldhaugen på vei til en av mine første konserter. Det er en naturlig friskhet i Griegs musikk som jeg er veldig glad i, sier han.

Men selv om Haagenrud ofte har hatt den bergenske komponisten på programmet, er det flere verk på denne konserten som er nytt stoff for ham. Repertoaret er nemlig hentet fra en av Edvard Griegs aller siste konserter, som fant sted i Kristiania 21. mars 1906.

«Har forsøgt at agere Rubinstein ved iaften for første Gang at spille et helt Koncertprogram. Rigtignok blot af Småting. Men det gjaldt for mig en Generalprøve på, hvad jeg duede til i Retning af offentligt Klaverspil ... Gudværelovet! Jeg var selv forbauset over, hvor godt jeg klarte det,» heter det i Griegs dagbok.

– Det blir spesielt å fremføre disse verkene i rommet der Grieg sannsynligvis satt og øvde på de samme stykkene, sier Haagenrud, som har opptrådt på Festspillene flere ganger tidligere.

Prosjektet er også blitt til en plate med tittelen Concert 1906, der pianisten opptrer sammen med sopran Lydia Hoen Tjore i deres tolkning av Griegs historiske konsert.

Foto: Lluis Calm Vidal

Informasjon

Torsdag 23. mai i Troldsalen gjør Ole Christian Haagenrud og sopran Lydia Hoen Tjore en konsert sammen, også med verk og fortellinger fra Griegs konsert i 1906.

Sist oppdatert: 02/27/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt