Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Olfas døtre (Original tale, Norsk tekst)

Mer info

"Olfa's Daughters" utforsker ettervirkningene av at to døtre ble radikalisert og forlot familien, og skildrer en historie om tap, motstandskraft og håp i familiens forsøk på å forstå og forsone seg med sin fortid. Regissør Kaouther Ben Hania blander intervjuer fra virkeligheten med rekonstruksjoner, og gir en intim skildring av familiens kamp og motstandskraft, noe som har gitt filmen internasjonal anerkjennelse og dokumentarfilmpriser.

Etter en streng oppvekst, har to av Olfas fire døtre blitt radikalisert og forlatt hjemlandet. Igjen står en splittet familie. Ved å gjenoppleve sin egen historie, forsøker de å forsone seg med det som har skjedd.

OLFAS DØTRE er en beretning full av håp, livslyst og energi, samtidig som den utforsker familiens tap og fortvilelse. Gjennom deres øyne ser vi kampen for å forstå hva som førte til at to unge jenter tok et rystende valg i livet, men også hvordan familien står igjen med strak rygg tross sin bagasje.

Regissør Kaouther Ben Hania blander intervjuer fra virkeligheten med rekonstruksjoner, og inviterer oss inn i familiens indre liv på en innovativ og svært engasjerende måte. Alt føles nært og levende, godt hjulpet av et strålende ensemble med skuespillere, og mennesker som deler av sine ekte liv.

Filmen har allerede blitt internasjonalt anerkjent, blant annet fra hovedkonkurransen ved Cannes filmfestival, en Oscar-nominasjon for beste dokumentarfilm, og vant i kategorien Beste dokumentar under både den franske César-prisen og Independent Spirit Awards.
Trailer: https://mfp.dx.no/142078.mp4 https://mfp.dx.no/147080.mp4 https://mfp.dx.no/149826.mp4

Sist oppdatert: 05/28/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt