VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag VERDAL

Olsokdagene på Stiklestad

  • Stiklestad alle 350, Verdal
  • +47 74044200
  • 27. juli 2021 - 1. august 2021
  • (6 Upcoming Dates)
Overview

Oslokdagene varer fra 27. juli – 1. august og byr på flotte musikkopplevelser, engasjerende foredrag og samtaler, kunstutstilling og mange andre spennende aktiviteter.

29. juli, Olsok, er merkedagen hvor vi minnes Olav Haraldsson/ Olav den hellige som falt i slaget på Stiklestad i 1030. Tradisjonen sier at han døde akkurat denne dagen, og dagen feires flere steder både her i Norge og i utlandet.

På Stiklestad markeres Olsok årlig med festivalen Olsokdagene på Stiklestad, hvor Spelet om Heilag Olav er høydepunktet. I år er spelet dessverre avlyst grunnet koronapandemien, men det blir likevel festival innenfor de smittevernbestemmelsene som er tillatt. Med program fra morgen til kveld markerer vi Olsok i hele 6 dager, med arrangementer for både de kultur-, historie- og samfunnsengasjerte. Med andre ord, her finnes det opplevelser for enhver!

Tilbring gjerne flere dager her på Stiklestad, og få med deg våre daglige opplevelser på Vikingsommer også. Scandic Stiklestad er lokalisert på samme sted og tilbyr god mat, drikke og overnatting. Du kan også overnatte i vårt gjesteloft på Middelaldergården Stiklastadir.

ÅRETS TEMA
Hvert år har festivalen et tema, og årets tema er RETTFERDIGHET. Vi lærer oss fort ordet rettferdighet som små, men hva er egentlig rettferdig? Og hvorfor opplever vi rettferdighet ulikt? Vi vil nærme oss temaet RETTFERDIGHET i fortid, nåtid og fremtid og i alt fra de store samfunnstemaene til de nære og personlige spørsmålene. Temaet deler SNK med vår samarbeidspartner Olavsfest.

STIKLESTADPROFIL 2021
Årets stiklestadprofil er Ella Marie Hætta Isaksen. Hun er en norsk, samisk musiker og aktivist, kjent både som soloartist og som frontperson i bandet ISÁK.

OLSOKKUNSTNER 2021
Årets Olsokkunstner er Hannah Ryggen Army, representert ved Julie Ebbing, Veslemøy Lilleengen, Pia Rognes og Grete Neseblod. Hannah Ryggen Army er et nettverk av kunstnere etablert som en hyllest til kunstneren Hannah Ryggen (1894-1970). Under olsokdagene vil kunsten til Hannah Ryggen Army fylle Leidangsgalleriet, men også overraske på andre deler av museumsområdet på Stiklestad.

TALERSTOLEN STIKLESTAD
Under Olsokdagene 2021 vil våre besøkende bli kjent med alt fra Olav som lovgiver til fotball og menneskerettigheter og vi møter blant annet Stiklestadprofilen Ella Marie Hætta Isaksen, Arne Okkenhaug, biskop Herborg Finnset, Ingrid Galadriel Aune Falch, Snorre Valen, Jørn Øyrehagen Sunde, Marte Hallem og Thomas Seltzer. Titler på programmet inkluderer «Humanitet og rettferdighet. Tanker ti år etter terroren rammet», «Den rette historien? Makt og ansvar i historieformidling», «Fremmed blod. Filmvisning og samtale om den glemte minoriteten» og «Historier om rettferdiggjørelse. Mordernes fortellinger».

KONSERTER
Åpningskonserten blir med Stiklestadprofil Ella Marie Hætta Isaksens band ISÀK. I tillegg blir det visekveld med Verdal Teaterlag, konsert med Kings of Queen og barnekonsert med Klaus og Klara. Årets medspillere, Totom, bidrar også med egen ettermiddagskonsert. Totom består av ei gruppe psykisk utviklingshemmede musikere fra Levanger.

  • Last Updated: 16.06.2021
  • Source: Innherred Reiseliv
Dates

ti. 27. juli 2021

on. 28. juli 2021

to. 29. juli 2021

fr. 30. juli 2021

lø. 31. juli 2021

sø. 1. august 2021

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Olsokdagene på Stiklestad
Your Recently Viewed Pages