Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Omvisning: De første - Livet i steinalderen

Mer info

Da de første menneskene kom til det som etter hvert ble Norge, var fortsatt store deler av innlandet dekket av is.

Arkeologiske funn av gjenstander, boplasser og skjeletter gir oss innblikk i steinaldermenneskenes liv. Vi kan si noe om hvordan de bodde, hva slags mat de spiste og hvordan de reiste rundt. Vi vet for eksempel at de første menneskene som kom – for ca. 11 500 år siden – bodde i telt, selv om klimaet da var omtrent som på Svalbard i dag.

Var disse menneskene som oss?

Du blir også mer kjent med Hitramannen, som vi har gjenskapt basert på skjelettet hans. Han var en 25 år gammel mann som døde på Hitra for 4000 år siden.

Hør om hvorfor flintsteinen var så viktig for folk i steinalderen. Vi forteller historien om hvordan steinalderen endret seg gjennom nesten 10 000 år, fra et samfunn preget av jakt og fiske til jordbrukets inntog på Hitramannens tid.

Hvordan kan en sammenligne moderne bildesign med pilspissdesign fra steinalderen? Og ble steinalderfolk sure når steinkniven deres knakk like før den var ferdig? Vi forsøker å gi svar på disse spørsmålene i denne omvisningen i utstillingen «Midt-Norges forhistorie».

Omvisningen passer best for voksne, ungdom og store barn.

Deltagelse på arrangementet dekkes av inngangsbillett til Vitenskapsmuseet ved NTNU. Du sikrer deg billett allerede nå ved å velge riktig dato når du kjøper billett på nett.

INNGANG:
• Voksne: 125 kr
• Barn (6-16), student og honnør: 70 kr
• Familie (maks fem personer): 325 kr
• Funksjonshemmedes ledsagere: Gratis
• ICOM, Ecsite, Norges museumsforbund: Gratis

Sist oppdatert: 05/10/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt