Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Omvisning: Et møte med middelalderen

Mer info

Bli med på en vandring gjennom Trondheims historie; Fra vikingtid til reformasjon og fra hedendom til kristendom. Bli kjent med mektige konger og hverdagsliv, helgen og pilegrim, arbeidskvinner- og menn og lekende barn i en periode av historien som varierte mellom de største høyder og de dypeste fall.

Møt også Tora, middelalderkvinnen fra Kaupmannastretet.

Ved å bruke teknikker fra filmbransjens spesialeffekter og protesemakeri har vi gjenskapt en middelalderkvinne ut fra funn av et skjelett funnet på en gravgård under Folkebiblioteket.

Kvinnens skjelett avslørte spor etter både sykdom og skader etter et levd liv i en tid der mye forandret seg; fra Nidaros i blomstringstid til Nidaros etter svartedaudens herjinger.

I dag ønsker middelalderkvinnen fra Kaupmannastretet deg velkommen inn i våre utstillinger ved NTNU Vitenskapsmuseet og du kan, gjennom henne, se fortidens Trondheimer inn i øynene

Omvisningen passer best for voksne, ungdom og store barn.

Deltagelse på arrangementet dekkes av inngangsbillett til museet. Sikre deg gjerne billett ved å kjøpe på nett på forhånd. Velg riktig dato i listen på kjøpslenken.


 Kjøp billetter


INNGANG:
• Voksne: 125 kr
• Barn (6-16), student og honnør: 70 kr
• Familie (maks fem personer): 325 kr
• Funksjonshemmedes ledsagere: Gratis
• ICOM, Ecsite, Norges museumsforbund: Gratis

Sist oppdatert: 06/28/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt