Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

On Self-Defense – A Cassandra Press Reader In Action

  • Rasmus Meyers allé 5, Bergen
  • +47 94015050
  • 27. januar 2023 - 9. april 2023
  • (9 Upcoming Dates)
Overview

Ko-kuratert av Jade Guanaro Kuriki-Olivi

Cassandra Press er et uavhengig forlagsprosjekt som ble grunnlagt i 2016 av kunstneren Kandis Williams. Sentralt i arbeidet er undersøkelsen av hvilke verktøy man oppfatter verden med. Da spesielt hvordan man forstår rasisme, dens rolle og hvordan dette kommer til uttrykk i vår tids sosiokulturelle systemer. Forlaget publiserer lo-fi-tekstsamlinger med svarte kritiske teoretikere, organiserer kurs og produserer kunstner­fanziner og kataloger. Disse dekker et vidt spektrum av emner som forener spørsmål rundt etikk, rasistisk kolonivold, vrangforestillinger om hvit overlegenhet og estetikk. Noen nylige Cassandra Press-publikasjoner inkluderer «Misogynoir», en refleksjon over seksuell vold og slaveriets forvrengning av seksualitet; «Black Twitter», et lynkurs i medieteori, leseferdigheter og skjæringspunkter med kritisk raseteori; og «Kannibalisme, Blackface & Minstrelsy.» Cassandra Press' fanzineserie kurateres og bestilles av Williams. Serien inviterer kunstnere til å publisere konseptuelle tekster, egne og andres kunst, essays, dikt og historier.

I samarbeid med Bergen Kunsthall presenterer Cassandra Press det todelte prosjektet On Self-Defense. Den første delen av prosjektet åpner med en lesesalinstallasjon der katalogen med Cassandra Press-tekstsamlinger er tilgjengelig. Samtidig lanseres en ny serie kunstnerfanziner i det som blir et rom for lesing og forskning. Blant kunstnerne som er invitert til dette prosjektet, er Christine Wang, Hannah Black, manuel arturo abreu, Boz Garden og Charlotte Zhang. Dette blir den første slike presentasjonen siden Cassandra Press deltok på Whitney-biennalen. Det vil også være første gang disse fanzinene er tilgjengelige i Europa.

I løpet av prosjektets andre del skal Williams og kunstneren Jade Guanaro Kuriki-Olivo (Puppies Puppies) gjennomføre et forskningsprosjekt om selvforsvar. Williams og Puppies Puppies skal diskutere sikkerhetsspørsmål, spesielt for folk som identifiserer seg som en del av trans-­ og BIPOC-miljøer (Black, Indigenous and People of Color). Ved å møte eksperter i kampsport, selvforsvar og mental helse, samt forske på tidligere selvforsvars­bevegelser, vil de to ha dialoger om fysiske og åndelige former for beskyttelse. Denne dia­logen konstruerer en ny tekstsamling: Reader on Self Defense. I tillegg organiserer Cassandra Press to kurs om selvforsvar til skeive samfunn med synlige minoriteter.

Tekstsamlingen om selvforsvar inkluderes i utstillingens andre del, som åpner i mars 2023. Denne bidrar til en nyansert, kompleks dialog om selvforsvarsbevegelser, med fokus på personlig sikkerhet og sosial maktdynamikk. Ved å søke alternativer til tradisjonelle utstillingsmodeller, skal prosjektet fremme grunnlaget for en samarbeidsform for læring og teoretisering i fellesskap. Denne konstruktive prosessen inkluderer en visning av arbeid som stadig utvikles gjennom utstillingsperioden. Utstillingsrommet og tiden brukes som et sted for forskning.

Cassandra Press søker seg vekk fra etablerte forståelser av individualisert selvbeskyttelse. I samarbeid med Bergen Kunsthall brukes On Self-Defense og produksjonens ressurser til å skape verktøy som fremmer dialog og praktisk hjelp, spesielt for medlemmer av trans- ­ og BIPOC-samfunn.

  • Last Updated: 09.02.2023
  • Source: Visit Bergen
Dates

fr. 31. mars 2023 11:00 17:00

lø. 1. april 2023 11:00 17:00

sø. 2. april 2023 11:00 17:00

ti. 4. april 2023 11:00 17:00

on. 5. april 2023 11:00 17:00

to. 6. april 2023 11:00 17:00

fr. 7. april 2023 11:00 17:00

lø. 8. april 2023 11:00 17:00

sø. 9. april 2023 11:00 17:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
On Self-Defense – A Cassandra Press Reader In Action
Your Recently Viewed Pages