Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Røros RØROS

Open String Department

Overview

OPEN STRING DEPARTMENT
"Whip smart, virtuosic album of improvised americana, unusually original" - SONGLINES
"Skivan är en hyllning till samspelets fröjder och en orgie i spelglädje" - TIDNINGEN KULTUREN
"Strålende fanfarer for det nye år!" - Wandrups utvalgte, DAGBLADET
"No need to line-dance, pay the devil or challenge anyone to a banjo duel to get this" - MARLBANK

Open String Department er en strengebasert trio bestående av Magnus Wiik på mandolin, dobro, gitar og banjo; Espen Bjarnar på gitar og Aksel Jensen på bass. Medlemmene fant tonen på jazzlinja i Trondheim på midten av 2000-tallet, og har siden da spilt hundrevis av konserter sammen. Musikken tar utgangspunkt i jazz og improvisasjonsmusikk samtidig som den lefler med inspirasjoner fra amerikansk bluegrass-musikk, og skaper med dette et uttrykk som er unikt.
Debutplata Fringe Music kom ut i 2014 til stor begeistring fra kritikere i Norge og internasjonalt. Siden den gang har trioen turnert på klubber og festivaler i Norge, Frankrike og Japan, og samarbeidet med musikere som Ola Kvernberg, Stian Carstensen, Meade Richter, Harpreet Bansal og Siri Gjære. Våren 2019 gikk trioen i studio igjen for å spille inn plate nr 2, som har fått tittelen Americanarchy og kommer ut like over nyttår 2020.
Magnus Wiik (mandolin, dobro, banjo og gitar) er en prisbelønt multi-instrumentalist som har vært primus motor bak åtte kritikerroste plater. Han har samarbeidet med noen av de største navnene innen irsk folkemusikk og bluegrass i tillegg til å ha vært sentral på den norske jazzscenen i en årrekke. Aksel Jensen (bass) er en av Oslos mest brukte bassister og har et bredt musikalsk spekter. Som jazz- musiker har han jobbet med Håkon Mjåseth Johansen og Paal Nilssen-Love, i tillegg til å jobbe med klassisk musikk med Tine Thing Helseth og folkemusikk med Aslak Brimi. Espen Bjarnar (gitar) markerte seg i ung alder som et gitartalent av de sjeldne, og hans umiskjennelige gitarspill har vært å høre i ESP og Arne Torviks Northern Sounds de siste årene. Espen falt pladask for indiske klassiske musikeres tilnærming til rytmikk i 2012, noe som har resultert i årlige studieturer og en polyrytmikkblogg!
Fringe Music: https://play.spotify.com/artist/0zW1ysMji9TJlVZxPkWAmN Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLSOiBN5eBHlKMdG9uTNZjyYO0DehoYyx8 Kontakt: magnus_soltvedt_wiik@hotmail.com
Dørene åpner kl 18. konsertstart kl 19.
Pub og kafe, alle rettigheter

  • Last Updated: 21.01.2020
  • Source: Destinasjon Røros
Dates

lø. 28. mars 2020 18:00 23:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Open String Department
Your Recently Viewed Pages