Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Halden

Operafest

Overview

Det Norske Blåseensemble i samarbeid med Opera Østfold inviterer til Operafest i Brygga kultursal!


Operaen Askepott og solistenes operafavoritter

Det Norske Blåseensemble og Opera Østfold inviterer til ny forrykende Operafest i Østfold. Konsertens første avdeling inneholder en bearbeidet kortversjon av Rossinis udødelige opera La Cenerentola, eller oversatt fra italiensk; Askepott. I andre avdeling byr solistene på egne operafavoritter.

I Gioachino Rossinis (1792 – 1868) vidunderlige Askepott finnes ingen magiske tryllefeer, glass-sko eller gresskarvogn, slik mange husker det fra Disneys filmklassiker – eller i den østeuropeiske varianten som sendes på NRK julaften. Den onde stemoren er byttet ut med en ekstra ond stefar med dyp bassrøst. Og selv om det ikke svinges med tryllestaver på scenen, er magien fra den klassiske fortellingen vel bevart. Om Askepott som befinner seg nederst på rangstigen, og som blir løftet opp og frem og til slutt havner i sin rettmessige posisjon – ved prinsens side.
 
Prinsessedrømmen er like livlig og kraftfull som Rossinis udødelige musikk, og komponisten demonstrerer at den egentlige magien ligger i den menneskelige stemmens skjønnhet. Det var også dette Rossini satt seg fore da han komponerte ett av sine karrieremessige høydepunkt i 1817 – på bare 24 dager. På tross av en utrolig arbeidsinnsats fra komponistens side betraktes La Cenerentola som noe av det fineste Rossini har skrevet. Vi er stolte av å presentere dette morsomme, friske og flotte materialet for publikum.

Solister: 
Lydia Bryngelsson – Cenerentola
Teresia Bokor – Clorinda
Tuva Semmingsen – Tisbe
Erlend Tvinnereim – Don Ramiro
Aleksander Nohr – Dandini
Per Bach Nissen – Don Magnifico
 
 Dirigent: Per Kristian Skalstad 
Regissør: Ivar Tindberg

Billetter kjøpes på Thon Hotel Halden, eller på Billettservice.

  • Last Updated: 12.01.2018
  • Source: Halden Turist
Dates

ons 11. april 2018 19:00 23:59

See All
Operafest
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad