Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Southern Norway Lindesnes & Mandal Mandal

Operahistorien på 60 minutter på Buen kulturhus

Overview

Operahistorien på 60 minutter...hvis vi rekker det

Velkommen til et operashow du aldri før har sett maken til! Vi tar deg gjennom 400 år med operahistorie, på kun 60 minutter (hvis vi rekker det). Vi har plukket ut alle operagodbitene, og laget en helt ny forestilling som skal få DEG til å elske opera. Kanskje plukker du opp noen nye morsomme operafakta, om du allerede er en operanerd?
Opera lenge leve!
Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det) er en humoristisk forestilling som tar for seg hele operahistorien på 60 minutter. Med forestillingen ønsker vi å vise at operaformen favner mye mer enn bare Carmen, og at kunstformen opera på ingen måte er utdatert.
Ved å fremføre høydepunkter fra hele operahistorien inviterer vi publikum til å oppleve opera på sitt beste, i en uformell og humoristisk ramme.
Forestillingen tar publikum på en reise fra Monteverdi på 1600-tallet til kjente komponister som Mozart, Verdi, Puccini, Wagner og dagsaktuelle Henning Sommero. Operasjangeren blir vist fra sin beste side, og utøverne tar musikken på fullt alvor, selv om forestillingen er full av humor. Publikum veiledes ved hjelp av en fortellerstemme som setter det hele i et historisk perspektiv, og med sømløse overganger sys det hele sammen med en humoristisk tone. Sangerne deler på fortellerrollen underveis, og med et stramt tidsskjema blir mange av de musikalske utdragene presentert i korte utdrag eller snutter, mens andre høydepunkter presenteres i sin helhet.
Operahistorien på 60 minutter er regissert av Bjørn Sæter og skreddersydd for det uerfarne publikum - selv om den også passer godt for de mer operainteresserte. Forestillingen hadde sin premiere i juni 2016, og har siden blitt spilt på flere scener i Norge, der i blant i Universitetets Aula i Oslo, på operafestuka i Kristiansund og Oslo Operaball.

Idé, manus og medvirkende
Hanne Korsbrekke Askeland (sopran)
Sara Aasen (sopran)
Dagfinn Andersen (baryton)
Knut Kristian Mohn (tenor)

Regi: Bjørn Sæter
Pianist: Stefan Ibsen Zlatanos

Bjørn Sæter er en erfaren teaterregissør. Han har også regissert flere musikaler, blant annet den kritikerroste Les Misérables ved Trøndelag Teater (2006), samt operaen Tryllefløyten for Opera Sør (2012).
Stefan Ibsen Zlatanos har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Hans Eisler Hochschule für Musik Berlin.
De fire sangerne har alle utdannelse fra blant annet Operahøgskolen.

  • Last Updated: 11.01.2019
  • Source: Visit Lindesnes
Dates

on. 27. mars 2019 19:30 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Operahistorien på 60 minutter på Buen kulturhus
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad