Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Operakafé - Sanger Før Søvn på Sandnes kulturhus

Mer info

Natten skaper et stille og tankefull rom hvor sjelen har sin plass å snakke. Prosjektet «sanger før søvn» tar deg med til nattens verden.

Her kan du lytte etter hvisking om drømmer, stjerner, mørket, himmel, bønner, måne eller ildfluer. En unik samling av stykkene inspirert av natten.

MEDVIRKENDE:
Izabela Maroun - mezzosopran
Laura Loviskova - fløyte
Hans Petter Tangen - klaver

Laura Lovišková er en Slovakisk fløytist som bor og studerer i Stavanger. Hun har studert på UiS fakultet for utøvende kunstfag (mastergrad, postgraduate diploma i utøvende musikk og videreutdannig). Hun jobber også som musikklærer på kulturskoler i distriktet og som frilansmusiker. Siden i fjor har hun vært fløytist i Opera Rogaland Sinfonietta og vikar fløytist i Stavanger Symfoniorkester. Hun har deltatt på mange prosjekter (f.e. Ny Musikk - Acoustic Solitude, Tectonics festival, Flute Poetic, Gianni Schichi - Opera Rogaland, Sommerfest - Rogaland Kammermusikkforening, Yellow Sessions, blant andre). 

Hans Petter Tangen er født 1977 på Karmøy, og han har med andre ord både kunstnerisk talent og geografisk herkomst til felles med Leif Ove Andsnes. Tangen startet allerede i en alder av seks år å ta klaverundervisning, og som svært ung vant han 1. og 2. Pris i Ungdommens Pianomesterskap. Som 16-åring begynte han å spille med professor Jirí Hlinka – også læreren til Andsnes – først som privatelev, deretter som student ved Barratt-Dues Musikkinstitutt i Oslo. Hans Petter Tangen har gjennom flere år hatt flere viktige oppdrag som solist både i Norge og USA (bl.a. i Universitetets Aula med Barratt-Dues symfoniorkester og i Seattle både som solist og akkompagnatør.) I november i 1998 skapte han seg et internasjonalt navn da han vant 1. pris i Smetanas internasjonale klaverkonkurranse i Tsjekkia. I tillegg til hovedprisen fikk han også utmerkelse for beste fremføring av Bartóks Klaversuite op.14. Han er også professor ved UiS.

Mezzosopranen Izabela Maroun er en aktiv sanger med base i Stavanger. Hun er utdannet ved Universitetet i Stavanger og har markert seg både som oratoriesanger og konsertsanger og deltatt på konserter med både Stavanger Symfoniorkester, Sandnes Symfoniorkester og Bjergsted Symfoniorkester. Hun har også opptrådt på musikkfestivaler både i Bratislava, i Palermo og her i Norge, bl.a. Oslo Operafestival og Ungdommens Kammermusikkfestival her i Stavanger. Hun har også hatt flere operaroller, blant annet med Opera Rogaland, som Prins Orlovsky i Strauss' Flaggermusen og Cherubino i Mozarts Tryllefløyten. Izabela har hatt solistoppgaver i verk som Bachs Juleroratorium, Pergolesis Stabat Mater og i Mozarts Requiem og Kroningsmesse og hun har opptrådt med sanger og opera-arier på en rekke kirkekonserter, operakafeer og solokonserter. Izabela er også en ivrig pedagog og særlig opptatt av at studentene finner gleden ved å musisere og formidle gjennom sang, uansett valg av musikksjanger.


Sist oppdatert: 07/11/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt