VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland SANDNES

Operakafé

  • Mauritz Kartevolds Plass 1, Sandnes
  • +47 51602010
  • 26. januar 2021
  •  /  19:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Operakafé med Espen Solsbak, tenor / Jørgen Backer, baritone / Erling Ragnar Eriksen, piano


Espen Solsbak er fra Stavanger men nå bosatt på Ås i Viken. Han har sin utdanning fra Fakultet for utøvende kunstfag i Stavanger, samt ved Operahøgskolen i Oslo. Under utdanningsløpet var han på utveksling i Italia ved blant annet Conservatorio di Musica Santa Cecilia i Roma, hvor han lærte mer om den italienske "Bel Canto"-stilen og det italienske språket.  


Solsbak har alltid vært en skuespiller og liker å gå dypt inn sine rolletolkninger, måtte det være opera eller romanser. Det å lage musikk i samspill med andre er noe han elsker å gjøre, både som solist og som ensemblesanger. Deler av høsten 2020 var han engasjert som vikar i Operakoret ved Den Norske Opera og Ballett. Han er også fast medlem i Kilden Vokalensemble og Christiania Mannskor. 
Jørgen Backer er en av Skandinavias mest allsidige unge barytoner. Han studerte ved Norges Musikkhøgskole og tok sin mastergrad ved Operahøgskolen i Oslo i 2012. Backer har hatt oppdrag ved Den Norske Opera Og Ballett, Riksteatret, Trondheim Symfoniorkester, Arktisk Filharmoni, Kilden Opera, Opera i Kristiansund, Opera Rogaland, Opera Nordfjord, Opera Vestfold, Haugesund Chamber Opera, LidalNorth og Oslo Opera Festival. 


Backer debuterte ved Den Norske Opera og Ballett i 2013 som Dr. Falke i Flaggermusen da han var praktikant der og har siden jobbet som operasanger og konsertsanger rundt om i Norge, og har nærmere 40 roller på sitt repertoar. Hans roller har variert fra Wotan i Die Walküre og Alberich i Das Rheingold til Escamillio i Carmen, Schaunard og Marcello i La Bohème, Tonio i Pagliacci til Greven i Figaros bryllup for å nevne noen. I februar 2019 spilte han tittelrollen i Macbeth i operaen i Kristiansund, og vil i februar 2022 være tilbake i Kristiansund for å gjøre Scarpia i Tosca i tillegg til å spille Caspar i Der Freischütz i Ringsakeroperaen nov 2021.01.11
Ved klaveret sitter professor Erling Ragnar Eriksen.
 

Espen Solsbak, tenor / Jørgen Backer, baryton / Erling Ragnar Eriksen, klaver 

  • Last Updated: 13.01.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

ti. 26. januar 2021 19:30 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Operakafé
Your Recently Viewed Pages