Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger SANDNES

Operakafe februar 2020

  • Mauritz Kartevolds Plass 1, Sandnes
  • +47 51602010
  • 12. februar 2020
  •  /  19:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

På operakaféen i februar opptrer disse: Charlotte Fongen, sopran  Magne Fremmerlid, bass-baryton Ida Mo Schanche, klaver

På operakaféen i februar opptrer disse:

Charlotte Fongen, sopran      
Magne Fremmerlid, bass-baryton
Ida Mo Schanche, klaver

Charlotte Fongen er operasanger, dirigent og komponist. Hun startet sin sangkarriere i NRKs jentekor som femåring. Hun tok sin sangutdannelse bl.a. ved Barratt Dues musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole. Charlotte har sunget roller ved Den Norske Opera og på distriktsoperaene rundt om i Norge. Hun har også gjort roller på scener i Danmark. Charlotte har sitt virke også som dirigent i Oslo og i Tønsberg domkirke. I tillegg er hun engasjert av rikskonsertene for turnevirksomhet i hele landet, da med opera for barn og unge. Hun er også konsert- og oratoriesanger. Charlotte Fongen har skrevet musikkdramatiske verk, sanger og syngespill, og hun arbeider for tiden med sin andre opera. 

Magne Fremmerlid er født og oppvokst i bygda Skodje på Sunnmøre, og har sin musikkutdannelse fra Rogaland Musikkonservatorium i Stavanger. Høsten 1991 debuterte han med Rikskonsertenes debutstøtte i Universitetets Aula i Oslo. Han jobbet 14 år som lektor i musikk på Solborg Folkehøgskole og ved Høgskolen i Vestfold før han ble tilknyttet solistensemblet ved DNO&B, hvor han var han fast ansatt fra 1997 til 2016. Han har sunget mer enn 75 forskjellige operaroller, blant annet Sarastro i Tryllefløyten, Figaro og Bartolo i Figaros Bryllup, Scarpia i Tosca, Landgraf i Tannhäuser og Hagen i Götterdämmerung.  Magne har høstet strålende kritikker i både norsk og internasjonal presse for sine prestasjoner, ikke minst for rollen som Boris i operaen Lady Macbeth fra Mtsensk av Dimitrij Shostakovitsj. Magne har også flere ganger gjestet operaen i København, blant annet i Lulu av Alban Berg. Han gjorde også stor suksess i gigantrollen Gurnemanz i Wagners Parsifal ved det velrennomerte operahuset i Essen i Tyskland. 

Ida Mo er oppvokst i Stavanger og studerte ved Norges Musikkhøgskole fra 1997 hvor hun avsluttet sitt hovedfag i akkompagnement i 2003, alle år med Håvard Gimse som lærer. Hun er godt etablert som kammermusiker og akkompagnatør og har jobbet med mange velrenommerte musikere i inn- og utland. Spiller jevnlig med norske orkestre og ensembler og har siden 2003 hatt stillingen som pianist i Stavanger symfoniorkester (SSO). Ida har mottatt flere priser og stipend og ved flere anledninger vært solist med bl.a. SSO, Det Norske blåseensemble og Sandnes symfoniorkester. Har deltatt på en rekke innspillinger med bl.a. SSO og Oslo filharmoniske orkester.

Arrangør: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus, med støtte fra Opera Rogaland, Norsk kulturråd og Sandnes kommune.

  • Last Updated: 06.01.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

on. 12. februar 2020 19:30 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Operakafe februar 2020
Your Recently Viewed Pages