VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland SANDNES

Operaperler & Haugtussa

  • Mauritz Kartevolds Plass 1, Sandnes
  • +47 51602010
  • 25. september 2021
  •  /  15:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Matinèkonsert i Sandnes Kulturhus Foaje med de anerkjente profesjonelle utøverne Marit Kristine Risnes, sopran og Goedele Taveirne, flygel som startet samarbeidet gjennom deltakelse på Operapub i Stavanger.  

På programmet står Haugtussa med tekst av Arne Garborg tonesatt av Edvard Grieg i Op.67 samt noen av hans tidligere upubliserte Haugtussa sanger foruten en avdeling Operaperler av den samtidige Giacomo Puccini.

Haugtussa regnet Arne Garborg som en av sine viktigste bøker og ble skrevet med blikk bakover til barndommens Jæren. Edvard Grieg ble imponert og ikke minst inspirert av Haugtussa «Det er en helt genial bok, hvor musikken allerede er komponert. Man behøver kun å skrive den ned». I 1895 startet Grieg arbeidet med 20 av de i alt 71 dikt i Garborgs bok, men publiserte likevel bare åtte av dem i op. 67. I forbindelse med Grieg Jubileet i 1993 ble seks av disse sangene utgitt på Edition Peters forlag som «sanger fra Haugtussa som ikke er med i op.67».  

Matinèkonsert i Sandnes Kulturhus Foaje med de anerkjente profesjonelle utøverne Marit Kristine Risnes, sopran og Goedele Taveirne, flygel som startet samarbeidet gjennom deltakelse på Operapub i Stavanger.  

Marit Kristine Risnes har sangstudier fra Agder Musikkonservatorium, Mozarteum i Salzburg Østerrike og Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin i Tyskland der hun tok Diplomstudie med Mastergrad som «Solist for Konsert og Opera» ved Professor Renate Krahmer.
Videre fulgte opptak i det tyske agenturet ZBF med påfølgende sangkarriere i Tyskland ved operahusene Oldenburgisches Staatstheater, Vogtland Theater, Neustrelitzer Landestheater, Neuköllner Oper Berlin, Komische Oper Berlin samt innspillinger og konserter med Mitteldeutscher Rundfunk bl.a i Berliner Philharmonie.
I Norge kan hun vise til virke som distriktsmusiker, solist med kor og orkester, operakonserter, kammerkonserter fra sør til nord, en rekke prosjekter med Rogaland Fylkeskommune, MUST-Museet i Stavanger og er å høre som solist i NRK2's «Salmeboka minutt for minutt».  

Goedele Taveirne (°1989) er en belgisk pianist med utdannelse fra konservatoriet i Brussel og Stavanger. Goedele er aktiv kammermusiker og akkompagnatør/repetitør med et stort og variert repertoar. Hun har spilt konserter i Belgia, Nederland, Tyskland, England, Italia og Skandinavia. Goedele jobber blant annet som akkompagnatør og pianolærer på Stavanger kulturskole og Klepp kulturskole Hun er engasjert i prosjekter tilknyttet opera-miljøet i Stavanger og Jæren.

  • Last Updated: 28.05.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

lø. 25. september 2021 15:00 16:15

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Operaperler & Haugtussa
Your Recently Viewed Pages