Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Opus13

Overview

Evig moderne musikk.

​Strykekvartetten Opus13 ble dannet i 2014 ved Barratt Due musikkinstitutt og består av fiolinistene Sonoko Miriam Welde og Edvard Erdal, samt Michael Andreas Grolid på bratsj og Daniel Thorell på cello.  

På denne konserten fremfører de Caroline Shaws verk for strykekvartett, Plan & Elevation fra 2015, sammen med Ludwig van Beethovens strykekvartett fra 1826.  

– I Plan & Elevation hører vi meditative klanger, minimalistiske elementer, og referanser til store verk fra fortiden som hun tar med inn i nåtiden på sin vakre og særegne måte, sier fiolinist Welde.  

Hun ser frem til å presentere Shaw sammen med Beethovens opus 130.  

– Denne strykekvartetten, med Grosse Fuge, er et av de mest monumentale verkene i kvartettlitteraturen og inneholder blant annet den utrolig vakre og såre Cavatina-satsen. Grosse Fuge må være et av de beste eksemplene på gammel musikk som alltid kommer til å være moderne. Den var Beethovens opprinnelige sistesats til kvartetten, men forlaget mente den var for krevende for publikum, og ba Beethoven skrive en ny sistesats. Det finnes knapt mer intens og episk musikk, fortsetter Welde. 

I januar ble Opus13 tildelt Equinors klassiske musikkstipend, som første strykekvartett, og i høst kom de på andreplass til den prestisjetunge Banff International String Quartet Competition i Canada.

Foto: Bjørn Wad

  • Last Updated: 22.03.2023
  • Source: Visit Bergen
Dates

fr. 26. mai 2023 19:30 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Opus13
Your Recently Viewed Pages