Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

ORGELKINO: NOSFERATU

Overview

Paolo Oreni med live orgelmusikk til ikonisk vampyrfilm.

Med dette verket fra 1922 skapte F.W.Murnau den første filmversjon av historien om grev Dracula. Riktignok med visse endringer i forhold til Bram Stokers roman, for filmselskapet oppnådde nemlig ikke å få rettighetene. Filmen etablerer mange av de trekkene vi er blitt vant til å forbinde med vampyrer: vampyrens blodtørst, sollysets makt til å ødelegge ham, samt vampyrismen som en metafor for seksualitet og menneskefiendtlighet.

Max Schreck spiller rollen som Grev Orlok, og hans tolkning er gått over i historien som uovertruffen. Murnaus utsøkte filming av natur og hans valg av spesielle bygninger har også vært med på å definere denne filmens særpreg og kvalitet. Da filmen kom til Norge i 1922 ble den først forbudt.

Den unge italienske organisten Paolo Oreni har gjort en rask internasjonal karriere og gir et hundretalls konserter i året, med improvisasjoner og orgelrepertoar fra barokk til nåtid. Han studerte i Luxemburg og i Paris under Jean Guillou. Han gleder seg til å vise hva orgelet kan fremskaffe av grøss og gru.

Arrangør: Stavanger konserthus

  • Last Updated: 29.06.2018
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 18. oktober 2018 kl. 02:00 19:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
ORGELKINO: NOSFERATU
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad