Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Over Rørosvidda med hest og slede

Mer info

Velkommen til et vinter eventyr!

Gjennom flere århundrer har handel til og fra Røros foregått med hest. Dette var mer enn transport, for med de reisende ble verden bortenfor fjellene kjent. Svenskene, også kjent som forbønder, var svært velkomne gjester på ferdasgårdene. Disse turene blir gjort den dag i dag til Rørosmartnan.

Vi på Vauldalen brenner for å gi deg den samme opplevelsen – sitte i hestesleden og kjenne den kriblende spenningen ved å være en del av midtvinterens største eventyr. På gårdene venter de i spenning på vår ankomst, for dette er en sjelden anledning til å få høre gode historier, siste nytt om folk fra byen og smake på varer som det ellers er vanskelig å få tak på.
Ruta over Rørosvidda går langs den gamle vinterveien, akkurat den samme som ble brukt før i tiden. Den slående vakre naturen står uberørt av tidens gang, og det gjør noe med deg. Når vi tar inn på ferdas gården er omsorgen like stor for både mennesker som hest. Og en ting er sikkert; når forbøndene kommer inn på tunet er det fest. For nå som da, er dette en reise i sosialt fellesskap mellom bygd og by. Det er dette vi håper du vil dele med oss!


Denne reisen passer både til privatpersoner og bedrifter. Har du problemer med å finne en jubileumsgave?
-en opplevelse utenom det vanlige- en levende reise i Verdensarven, svært få forunt å oppleve i dag!

Vi ønsker dere velkommen til opplevelser, som gir balsam for kropp og sjel.

Sist oppdatert: 01/15/2024

Kilde: Destinasjon Røros

Sider du nylig har besøkt