Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Indre Østfold INDRE ØSTFOLD

Pæddekommen Blues Band, Askim

Overview

Pæddane som de kaller seg bor alle i Norges Mississippi altså Sarpsborg. De spiller en hel del gamle bluestravere og har i det siste nådd opp på mange egenskrevne bluestekster. Dette er tekster som handler om lokal elendighet i Sarpsborg og det er triste og fæle historier slik som blues skal være. Låtene er basert på standard bluesgrooves, men med eget preg.

I 2016 spilte Pæddekommen Blues Band inn en CD «Pissoar Blues» som har både egne- og coverlåter. Den fikk hederlig omtale i Norsk Bluesunions «Blues News» og ligger ute på Spotify.

De har gitt ut en ny CD i år med egenskrevne tekster og egen musikk, «DET ER ET SLIT Å SPELLA BLUES». De regner med å komme øverst på lista i kategorien «Sarpeblues» denne gangen også.

De sier selv at det er morro å være en ekte «pædde» og mener det også er synlig på scenen. De ønsker å spre glede og oppmuntring til publikum i årene som kommer for det er nemlig det eneste målet de har!

Bandet består av:
Svein Christensen, eldst (ses tydelig) og en gammel ringrev i musikklivet i Sarpsborg. Svein spiller bass og synger litt. Liker å kalle seg høy og mørk og å være klovn men er ofte trist, alvorlig og har lite hår og en falsk tann, som en ekte Bluesbassist. I bluesverden kaller han seg BLUECHRIS og er nok bare trist fordi han ikke får stå helt foran på scenen. Han bruker alltid hatt på scenen bare for å skjule at han ble overkjørt av naboens gressklipper en gang på 70 tallet.

Gisle Ørbæk Andersen, nest eldst, men tyngst med størst skjorte og lengst skjegg. Har spilt og sunget i noen blues band i Østfold, synger og bytter også mellom gitar og munnspill og det er like spennende hver gang om han har funnet frem munnspill i riktig dur. Drikker svært lite på spillejobb da gitaren plutselig kan få for mange strenger med en øl for mye, for ikke å snakke om tekstene som fort blir glade når de skulle vært triste. Derimot spiser´n mye. BIGFELLOW SLIM er hans riktige navn med sixpencen bak frem og den røde Gibson rundt halsen.

Frank Ørnøi, gruppens laveste men aller verste astmatiker og den med flest bluesskiver på samvittigheten. Frankie boy har spilt og turnert med det gamle Blues basement bandet og levet av blå toner og det står det respekt av. Han slår takten som en ekte afrikansk hottentott, selv om han er fora opp på tørrfesk og reinskav og vet forskjell på swing og shuffle. Visper en bakgårdsblues som en gammel mixmaster på sitt glitrende trommesett.

Nicklas Wilhelmsen, er guttungen som drar gjennomsnittsalderen så jævlig ned at vi andre nesten har fått hår igjen. Hodet og fingrene til Nicklas er født i Mississippi, resten av kroppen er fra Sarpsborg, det er nok også grunnen til at han trakterer gitaren med en følsomhet som en tannløs Cottonpicker fra bommullsmarkene langs Highway 49. Mannen har ikke sunget mye ute, men nå har han kastet seg ut i det og ser jaggu ut til å like det og. Han har blir døpt til KID KURLAND, men det er visst ikke helt offisielt.

Harald Otterstad, han er bare med fordi han vet det er mye «Damer og Børst» rundt Pæddekommen. Da han var guttunge jobbet far hans i Pæddekommen så denne karen vet også forskjell på Koks og køl, for å si det sånn kan du si. Noen sier han også er med fordi han så at to av oss er delvis skallet fra før og han følte seg hjemme, men det kan være noe folk bare sier. Harald trakterer Orgelet og Pianoet sitt som om han var født i et kirkeorgel og det er noe Pæddane liker. Han har forbud mot egen mic, det var et krav da han ble innstilt til jobben. Han har ikke fått seg noe blues navn enda men noen ganger har vi bare kalt han for Harold Låyer…det er sånn passe til han, ikke forveksle han med Harold Loyd, for han var stum i alle filmene nemlig!!

  • Last Updated: 09.02.2020
  • Source: Indre Østfold Utvikling
Dates

fr. 20. mars 2020 20:00 23:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Pæddekommen Blues Band, Askim
Your Recently Viewed Pages