Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Pablo Murgier Quartet feat Karl Espegard

Mer info

Lille Ole Bull forvandles til et sydende Buenos Aires når den prisbelønte kvartetten til Pablo Murgier feat. Karl Espegard gjester Bergen! Fra sin base i Paris blander ensemblet jazz, verdensmusikk og latinske rytmer i sin moderne, sofistikerte tango.

Gruppen ble nominert til «Beste Nye Artist» ved Argentine Grammy Awards 2018 og ble tildelt den første World Tango Orchestra Award som en del av Tango International Meeting for Musicians ved CCK i Buenos Aires. Denne kvelden gjestes kvartetten av den norske fiolinvirtuosen Karl Espegard.

Pablo Murgier, født i La Plata, Buenos Aires, er selv pianist på Astor Piazzolla-hyllestalbumet «Astor 2020», og det siste albumet «Gare du Sud» fra 2022 har fått gode anmeldelser. Platen ble fulgt av utsolgte konserter i teatre og jazzklubber rundt om i Europa og i Argentina.

Nå tar den 35 år gamle Pablo Murgier med seg sitt fremragende ensemble og sin anerkjente versjon av moderne tango til Norge for første gang. Alle som er litt kjent med den argentinske tangoen, med bandoneonet eller er glad i musikken til Astor Piazzolla bør ikke gå glipp av denne sjansen.

Etter konserten ryddes gulvet til tangofest med tangoklubben Tango Abrazo. Det blir også et livesett til dans med et av Europas mest populære tangoband — Los Milonguitas — under ledelse av Murgier. Med både originalkomposisjoner og klassiske tangoer inspirert av gullalderens store orkestre som Di Sarli, D'Arienzo og Pugliese, er bandet en favoritt på dansegulvene rundt om i hele Europa.

Lineup:
Pablo Murgier, piano
Miguel Couto, perkusjon
Romain Lecuyer, kontrabass
Simone Tolomeo, bandoneon
Karl Espegard, fiolin

Sist oppdatert: 05/27/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt