VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Pensjonistuniversitetet: Nobels fredspris gjennom 120 år

  • Sølvberget bibliotek og kulturhus, Sølvberggaten 2, Stavanger
  • +47 51507465
  • 15. desember 2021
  •  /  11:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Anne Synnøve Simensen formidler historien om Alfred Nobels skjellsettende møte med Bertha von Suttner og vennskapet mellom de to i et foredrag som også er en kavalkade over fredsprisens historie.

Anne Synnøve Simensen er opprinnelig fra Trondheim og utdannet cand.philol. ved NTNU. I tillegg har hun studert medievitenskap ved The University of Wisconsin i USA. Hun har jobbet med formidling i mange år, blant annet ved Nobels fredssenter i Oslo. Etter utgivelsen av boken «Kvinnen bak fredsprisen. Historien om Bertha von Suttner og Alfred Nobel», har hun holdt foredrag om fredsprisen ved en rekke institusjoner, både i inn- og utland.

Når det nå er 120 år siden Nobels fredspris ble delt ut for første gang, så er det på tide med et tilbakeblikk. Hvordan startet det hele? Og hvorfor lot svensken Alfred Nobel Norge få oppdraget å dele ut denne prestisjefylte prisen?
Simensen formidler historien om Alfred Nobels skjellsettende møte med Bertha von Suttner og vennskapet mellom de to i et foredrag som også er en kavalkade over fredsprisens historie. Hvilke prisutdelinger har vært de mest kontroversielle og hvilke kan sies å ha skapt historie?

  • Last Updated: 16.09.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

on. 15. desember 2021 11:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Pensjonistuniversitetet: Nobels fredspris gjennom 120 år
Your Recently Viewed Pages