Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Per Arne Glorvigen og Apollon Musagète Quartet

Overview

Vår internasjonale tangomester tar med seg den verdenskjente kvartetten Apollon Musagète Quartet til Stavanger for første gang!

Vår internasjonale tangomester tar med seg den verdenskjente kvartetten Apollon Musagète Quartet til Stavanger for første gang! Konserten byr på alt fra perler fra strykekvartettrepertoaret til et flunkende nytt verk signert Glorvigen selv. Hvem vet, kanskje ligger det en tangooverraskelse eller to på lur også?

Den polske superkvartetten kommer innom Norge på vei til en omfattende USA-turné. Med seg har de «Den amerikanske» strykekvartett av Dvorák og Schuberts dristige Kvartettsats – begge regnet som noe av det ypperste innen repertoar for strykekvartetter fra det 19. århundre.

Musikkstykket POLACO er et bestillingsverk for strykekvartett og bandoneon fra Apollon Musagète Quartet til Glorvigen. Hovedtemaet for komposisjonen er Polen og polsk kultur, men vi får også høre polsk kulturs «slektning» i Norge, Rørospolsen. Stykket inneholder selvfølgelig også en tango: «Tango Funèbre» – fritt etter Chopins sørgemars. Polaco er det spanske ordet for polsk, men er også et ord som har stor betydning for alle tangoelskere: Det var klengenavnet på en av de aller mest kjente tangosangerne i historien, Roberto «Polaco» Goyeneche. Så kanskje får vi også høre noen av de små, tradisjonelle argentinske tangoene som Goyeneche i sin tid spilte inn, i løpet av konserten.

Per Arne Glorvigen
Per Arne Glorvigen, bandoneon og musikalsk ledelse, er en av de fremste bandoneonister i dag. Han begynte sin karriere som første bandoneonspiller fra Skandinavia på slutten av 1980-tallet og har siden 1987 vært bosatt i Paris. I tillegg til tango har Glorvigen utvidet repertoaret til barokk, klezmer, pop og ikke minst samtidsmusikk. Willem Jeths, Bernd Franke, Henrik Hellstenius og Luis Naón er noen av de som har skrevet konserter for Per Arne. Han har de siste årene også videreutdannet seg i Paris innen komponering med Éric Tanguy og orkestrering med Guillaume Connesson, og verkene hans har blitt spilt i hele Europa. I 2019 kom hans første utgivelse med egen musikk med cellisten Andreas Brantelid og Det Norske Kammerorkester.
Blant Glorvigens partnere er strykekvartetter som Alban Berg, Leipzig og Maxwell og orkestre som Deutsche Kammerphilharmonie i Bremen, BBC Symphony Orchestra, Orchestra Giuseppe Verdi Milano, Det Russiske Nasjonalorkester, les Solistes fra Orchestre de Paris og de viktigste symfoniorkestrene i Skandinavia. Han har gjort innspillinger for bl.a. Sony Classical, Teldec, EMI Classics og Deutsche Grammophon. Hans viktigste samarbeidspartner har likevel vært den legendariske fiolinisten Gidon Kremer, som han har gjort fire CD-innspillinger og spilt sammen med på et hundretalls konserter over hele verden. Her hjemme i Norge er muligens hans rolle i «Tango for 3» mest kjent. Per Arne Glorvigen har også jobbet som entertainer og komiker, med språksketsjer som spesialitet.

Program:
Waclav z Szamotul: In te Domine speravi
Schubert: Strykekvartett nr. 12, D.703 «Kvartettsats»
Glorvigen: POLACO (Bestillingsverk/urframføring) og Violent Tenderness
Piazzolla: Fuga y Misterio
Dvorak: Strykekvartett nr. 12 i F-dur, op. 96, «Den amerikanske»

Arrangør: Stavanger Kammermusikkfestival

  • Last Updated: 19.06.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

ti. 14. januar 2020 19:30 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Per Arne Glorvigen og Apollon Musagète Quartet
Your Recently Viewed Pages