Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Pink Floyd-opplevelse i Planetariet i Sandnes

Mer info

Feir 50-årsjubileet til et av de bestselgende albumene gjennom tidene med en musikalsk opplevelse du aldri har sett før. På Vitenfabrikken i Sandnes i Planetariet.

I 1973 var det pressekonferanse for debuten av Pink Floyds nye album, "The Dark Side Of The Moon" i London Planetarium. Selv om Planetarium-kuppelen bare kunne vise en rekke stjerner, stjernebilder og bilder av kosmos mens musikken spilte, var det en enestående suksess. Femti år senere, som en anerkjennelse av det ikoniske albumet (og ved hjelp av store fremskritt innen teknologi), er en offisiell fulldome-konsertopplevelse med imponerende bilder av solsystemet nå tilgjengelig og vises på utvalgte planetarier over hele verden.

Vi er så heldige at denne opplevelsen nå tilbys på Vitenfabrikken i 2024 som hittil det eneste stedet i Skandinavia.

Selve showet varer i 44 minutt, spilller de 10 sporene fra albumet, i kronologisk rekkefølge, hver med et ulikt tema; noen ser futuristisk frem og noen er en retro-anerkjennelse til Pink Floyds visuelle historie, alt relatert til en tids- og romopplevelse, som omfavner den minste teknologien som bare et planetarium kan tilby. Det lover å være oppslukende; en altomfattende surroundlyd og visuell godbit som vil overskride virkeligheten og ta deg langt utover 2D-opplevelsens rike.

Det er 15 års aldersgrense. Show ble først satt opp ti kvelder men de ble raskt utsolgt. Nå har vi lagt inn flere ettermiddager i sommer og høst. Flere vil bli lagt ut i oktober og november.

Billetter til showet koster kr. 200. Dette inkluderer en halvtime før showet til å utforske resten av Vitenfabrikken. Ønsker du mer tid i utstillingene, er du velkommen til det. I tilfelle må vanlig inngangsbillett også løses. Vitenfabrikken stenger så fort showet er ferdig.

For kjøp av rullestolplass, vennligst ta kontakt med oss på vitenfabrikken@jaermuseet.no

Denne fulldome planetarium-opplevelsen har blitt distribuert i samarbeid med International Planetarium Society (IPS).

Sist oppdatert: 07/04/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt