Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Pinot Noir: europeisk vs. amerikansk

Mer info

Robin Johanessen fra Gaptrast inviterer til en smakfull duell. Oppdag forskjellene mellom europeisk og amerikansk Pinot Noir.

Robin Johannesen er til daglig medeier i det Bergensbaserte importfirmaet Graawe Jacobsen. I tillegg er han restaurantsjef og drikkevareansvarlig på BARK mat- & vinbar og Gaptrast. Han har tidligere vært vinansvarlig på BARE restaurant, blant annet når de fikk den høythengende Michelin-stjernen til Bergen for første gang. 

På denne smakingen tar vi for oss druen vinelskere har latt seg begeistre og fascinere over siden 1300-tallet. Europeisk Pinot Noir, særlig fra Bourgogne, er kjent for sin eleganse og delikate fruktighet med røde bær og jordlige toner. Amerikansk Pinot Noir, hovedsakelig fra California og Oregon, tilbyr en rikere og mer fruktig profil med mørke bær og vanilje fra eik. Smak og opplev forskjellene på ulikt klima, jordsmonn og stilart. Fra kjølige Tyskland til solfylte California. Hvilken Pinot Noir er din favoritt?

Vi starter med en velkomst og noe å bite i kl. 17.30. Ingen forkunnskaper er nødvendig – kun interesse for god vin. Velkommen til en spennende smaking i Snekkerbrakken!

Tekst og bilde: Bergenlive.no

Sist oppdatert: 06/19/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt