VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Vestfold og Telemark PORSGRUNN

PIT: Simone Thiis : Da New Age kom til bygda

  • Ælvespeilet, Elvespeilet, Storgt. 164, Porsgrunn
  • 18. juni 2021 - 19. juni 2021
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

Da New Age kom til bygda er en forestilling som fokuserer på spørsmålene omkring frihet og grenser, fordommer, kollektivisme og individualisering, med utgangspunkt i alternativbevegelsens framvekst.
Simone Thiis' egen historie, som barn av Harald Thiis, - grunnleggeren av New Age i Norge-, er omdreiningspunktet. Det har dukket opp fortellinger fra barn av hippiene, av de som vokste opp i frie kollektiver, fra Christiania, men ennå ikke noe fra alternativbevegelsens barndom i Norge. På Bauker kursgård i Gausdal, hvor Simone vokste opp, sto fellesskapet i sentrum. Tanken bak hele prosjektet var å skape en bedre verden. Bauker står i dag som det viktigste bidraget til en alternativ tenkning i Norge.
Simone lærte seg å gå på glødende kull og lage urtete av brennesle og bjørk da hun var 10 år. Hun måtte samtidig forholde seg til bygdeskolen der "alle var like" med permanent i håret og pastellfargede klær. Fordommene florerte alle veier.

Ingen fortalte meg at jeg var annerledes men det skjønte jeg fort, og siden vi ikke hadde fått noen oppskrift på hvordan vi skulle møte bygda måtte jeg lage meg min egen.

Simone vokste opp med veldig stor frihet, og en pappa som ville redde verden. Hans visjon var uten grenser og Simone strevde med sine egne. Hun har mange ganger gått langt utover de grensene som er vanlig for mange andre.

Dette er en humoristisk og ærlig forestilling om en tid og en bevegelse sett i sammenheng med tiden vi lever i nå og Simone sin egen oppvekst. For bak de mange lagene av vellykket ironi og avkledning av et foreldreprosjekt som helt har tapt mot tida (les: den naive troen på kapitalismens undergang), er det også en vemodig beundring over farens prosjekt.

Dramatiker og skuespiller: Simone Thiis
Regissør, medskaper og manusveileder: Anne-Sophie Erichsen
Scenograf og grafisk design: François-Xavier Pons – POWWOW arkitekter
Komponist/musiker: Bergmund Waal Skaslien
Lysdesigner: Yasin Gyltepe
Teknisk assistanse, videoredigering m.m.: Truls Hannemyr, Svend Erichsen
Foto: Carsten Aniksdal


Tusen takk til Harald Thiis, Inger Garborg Amundsen, Hanna Filomen Mjåvatn, Chris Erichsen, Morten Andreassen, Audun Eftevåg, Dag Larsen, Kristina Kjeldsberg og alle som har bidratt med tilbakemeldinger underveis i prosessen

  • Last Updated: 23.04.2021
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

fr. 18. juni 2021 19:30 20:40

lø. 19. juni 2021 16:00 17:10

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
PIT: Simone Thiis : Da New Age kom til bygda
Your Recently Viewed Pages