Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Polina Medvedeva: A knock from below heard at the bottom

I denne interaktive lydinstallasjonen, utstyrt med en elektromagnetisk mikrofon, blir publikum en voyeur, en fremmed agent, en tilskuer og en medsammensvoren som skanner rommet som later som om alt er normalt, der opp er ned. Polina Medvedeva, født i Murmansk-regionen, oppvokst i Nederland og nå basert i Norge, henter inspirasjon fra uttrykket "når du tror du har nådd bunnen, banker noen nedenfra." Med referanse til avlytting av strømkontakter i Sovjetunionen og Øst-Tyskland, er verket en sammenstilling av samtaler som blir avlyttet, overvåket, memorert eller tatt opp. Verket forsøker å finne opprinnelsen til de grusomhetene, tilliten til desinformasjon og den passive utholdenheten i dagens Russland, samt glimt av sivil ulydighet og nedgangen i borgerrettigheter. Understrømmen i samtalene er generasjonsskillene, som river i familiebånd.

Til installasjonen på Lydgalleriet har Medvedeva utviklet lydresponsive glasslysskulpturer. Disse rødbete-skulpturene henger fra taket og spekulerer på vår posisjon som publikum. Søndag 3. desember vil Medvedeva fremføre et live-komponert verk, Re-Currents, der stemmen brukes som instrument. Verket undersøker militarisert kjønnsrelatert vold og er inspirert av praksisen som adrienne maree brown og Walidah Imarisha har utviklet, visionary fiction, som har som mål å forestille seg rettferdige verdener kollektivt organisert nedenfra.

Polina Medvedeva arbeider innenfor krysningspunktet mellom film, installasjon og performance, og portretterer enkeltpersoner eller samfunn som eksisterer ved å omgå politiske forbud, samfunnsmessige stereotypier og virkningene av økonomiske kriser og konflikter. Ved å utfordre lineariteten i fortellinger utforsker hun formater som tillater nyanser og mangfold i narrativene. Hennes fokus på taktikk for sivil ulydighet og mekanismer for folkelig motstand - improvisert, overlevert gjennom generasjoner som muntlige historier, smuglet inn gjennom migrasjon - snakker om (u) muligheten av å eksistere innenfor undertrykkende systemer.

A knock from below heard er utviklet gjennom opphold ved Rijksakademie van beeldende kunsten, BEK, Bergen Kunsthall, S12 og Mustarinda. Utstillingen støttes av Mondriaan Fund, Bergen kommune og Billedkunstnernes Vederlagsfond. Kuratert av Julie Lillelien Porter. Foto: Sander van Wettum.

Sist oppdatert: 11/01/2023

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt