Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Southern Norway Åseral

Postgirobygget - Eikerapen Roots Festival

Overview

I kjølvannet av noen få konserter med et tulleorkester og to demoCDer med 48 nye sanger på norsk, ble det startet et band i studentmiljøet i Trondheim (NTNU) på midten av nittitallet. DemoCDene bar titlene "Vennligst lukk døren" og "Rivd", og gikk under prosjektnavnet "Postgirobygget", fordi Arne en gang hadde sommerjobb i Oslo og tittet på dette bygget daglig. De ble svært populære. Fra studentmiljøet spredde de seg rundt i hele landet, og via andres hender til plateselskaper. Prosjektet var ment som en gøyal adspredelse fra studiene, og var så godt som nedlagt senhøsten 1995.
I løpet av en uke i desember ringte plutselig de fire største plateselskapene i Norge til Arne og ville skrive avtale. Valget falt likevel på Norske Gram i Trondheim, etter et stort engasjement fra selveste Åge Aleksandersen.
Debutplaten "Melis" lanseres et halvt år senere, i juni 1996. Den selger oppunder 200 000 fysiske eksemplarer, og plate nummer to må utsettes fordi melis ligger sammenhengende mer enn 70 uker på toppen av VG lista.
I dag, etter 20 år på veien, har bandet gitt ut 9 album, holdt cirka 1000 konserter og inntar radioen, strømmetoppen og folkesjelen med sommersangene hver eneste sommer.

  • Last Updated: 06.04.2018
  • Source: Turistkontoret for Lindesnesregionen
Dates

lør 4. august 2018 20:00

See All
Postgirobygget - Eikerapen Roots Festival
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad