Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Pride på Operakafé på Rosendal 2024

Mer info

Pride feieres på 5 år på rad ved Operakafé på Rosendal!

Dørene åpner kl.18.00
konsert fra 18.30 - 20.45
Baren holder åpent frem til kl.21.45


Medvirkende:

Skeive Stemmer operakompani
Therese-Angelle Khachik, lyrisk sopran
Maria Dale Johannessen Mezzosopran
Eldrid Gorset sopran
Knut Erik Jensen, piano

På Operakafé blir dere servert et variert program med kjente og ukjente perler og anekdoter fra operaens skeiv skattekammer, i avslappede hyggelige omgivelser.


Student, honnør og medlemspriser. Tilgang med heis - og godtar ledsager bevis,

Vil du bli å medlem i operavennforeningen? Send melding til: operavennforening@gmail.com


Skeive Stemmer operakompani av, med og for skeive, ønsker å skape en arena som gir arbeid for - og rom til utvikling av skeive talenter og historier. Skeive publikummere og kunstnere har lenge vært en del av operasamfunnet, og de ønsker dermed å møte behovet denne målgruppen har for å kunne se sine egne historier fortalt i operaformatet. 


Operakompaniet ble stiftet  av  Eldrid Gorset hun/henne, Therese-Angelle Khachik de/dem og Maria Dale Johannessen hun/henne som alle har sin utdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt og Operahøgskolen i Oslo.
Siden oppstart i 2018 har de deltatt på åpningen av Oslo Pride 2019, Trondheim Pride 2020 - 2023, Operafestukene i Kristiansund 2022, Regnbuedagene i Bergen 2022, Tromsø, blant flere! Høsten 2020 startet de en konsertserie på Rosendal Teater,som heter «Operakafé» hvor de har gjort over 30 konserter gjennom hele pandemien og frem til i dag.
I 2022 hadde Skeive Stemmer premiere på sin første fulle operaproduksjon «De Lystige Koner i Windsor» av Otto Nicolai, på Rosendal Teater, under Trondheim Pride 2022. Forestillingen ble invitert til den prestisjetunge Grimeborn operafestivalen  i London - i 2023- som første norske og første skeive kompani noensinne
I 2024 var kompaniet med-produsenter og artister under Norges første skeive operafestival «Folk er Folk» sammen med Opera Trøndelag.

Knut Erik Jensen, klaver
Knut Erik han/ham, er universitetslektor på NTNU, Institutt for musikk, leder for pianoklassen på lørdagsskolen, Trondheim Kulturskole og har en rikholdig karriere. Han har en mastergrad fra konservatoriet i Trondheim i utøvende piano. Han har i mange år vært en ettertraktet musiker i Trøndelag, ikke minst innen opera som akkompagnatør og repetitør, og som kammermusiker og solist.
Siden 2007 har han spilt nært 200 konserter i USA, mest som soloartist, men også som solist med orkestre. 

Støttet av sparebank1smn  Torstein Erbo Gavefond, og Trondheim Pride.

Sist oppdatert: 07/07/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt