Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Produsentsmaking: Gabrielskloof

Gabrielskloof har gjennomgått et betydelig kvalitetsløft siden 2016. Under ledelse av vinmaker Peter-Allan Finlayson, kjent for sine Crystallum Wines, er vingården nå både bærekraftssertifisert og medlem av jordbruksprogrammet til WWF.

Gabrielskloof, lokalisert i Bot Rivier, ble etablert i 2001 av Bernhard Heyns. I dag drives eiendommen av datteren Nicolene og hennes mann, Peter-Allan Finlayson. Vinene fra Gabrielskloof har opplevd en betydelig kvalitetsforbedring, blant annet ved å eliminere bruken av nye eikefat og unødvendige tilsetninger. 

Gabrielskloof ligger mellom to fjellkjeder: Houwhoek-området i nord og Babylonstoren-området i sør – 15 km i luftlinje fra Atlanterhavet, noe som gir markene en konstant og avkjølende maritim bris. På de høyestliggende og mest vindfulle områdene dyrkes Sauvignon Blanc. I de mer steinete og lavtliggende vinmarkene i en nordvendt skråning dyrkes Syrah. På denne smakingen vil Geir Gjerdrum fra Autentico lære oss mer om vinene fra Gabrielskloof og deres unike produksjonsmetoder.

Vi starter med en velkomst og noe å bite i kl. 17.30. Ingen forkunnskaper er nødvendig – kun interesse for god vin. Velkommen til en spennende smaking i Snekkerbrakken

Tekst og bilde: Bergenlive.no

Sist oppdatert: 06/14/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt