Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Gjøvik Ringerike

Psykt Blod

Overview

Brageteatet_ung 2/4: Psykt Blod av Nurkan Erpulat og Jens Hillje, basert på Jean-Paul Lilienfelds film La Jornée de la Jupe En ganske bråkete skoleklasse med ungdommer av ulik etnisk opprinnelse tvinges til å sette opp scener fra Schillers «Røverne». Læreren finner en pistol hos en av elevene og bruker den til å tvinge igjennom sin undervisning. Etter hvert er det ikke Schiller som er viktig, men hennes behov for å tvinge klassen til å oppføre seg slik hun ønsker seg. Med makta kan hun kreve hva som helst. I Brageteatrets oppsetning er scenografien designet som et klasserom, der publikum sitter langs veggene, tett på det som skjer. Psykt Blod er en kraftfull tekst om integrering, nasjonalitet, kultur og identitet. Den er skrevet to tyskere hvorav den ene har tyrkisk kulturbakgrunn. Da den kom skrev den seg rett inn i en diskusjon omkring integreringsspørsmål knyttet til den store tyrkiske minoriteten som finnes i mange store tyske byer. Men, også mer spesielt om hvordan en del første- og andregenerasjons innvandrerungdom lander i en skvis mellom to kulturer. Teksten angår alle land som tar imot flyktninger og innvandrere med annen kulturbakgrunn enn sin egen. Den har vært spilt i både Sverige og Danmark, men aldri før i Norge.

 

Med: Jhordan Nificent, Deniz Kaya, William Greni Arnø, Ina Svenningdal, Mohamad Aden Ali, Julian Karenga, Rona Molakheil, Mari Maurstad og Camilla Klaudiussen. Norgespremiere 31. januar 2020 på Brageteatret i Drammenbrageteatret_ung, er regionteatrets satsing på teaterforestillinger for ungdom fra 16-25, som de kan oppsøke på fritiden. Psykt Blod er andre forestilling ut i satsingen. Regi: Even Torgan Oversetter: Nelly Winterhalder Scenografi og kostyme: Karoline Sundsrud Lysdesigner: Gard Gittlestad Parykk/maske: Maria Zahl Plakatfoto: Anne Valeur Skuespillerfoto: Signe Fuglesteg Luksengard Forlag Nordiska ApS-København

  • Last Updated: 27.11.2019
  • Source: Turistkontoret Gjøvik Land Toten
Dates

on. 19. februar 2020 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Psykt Blod
Your Recently Viewed Pages