Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger Sandnes

RAS - Rogalender - Bygda dansar

  • Mauritz Kartevolds Plass 1, Sandnes
  • +47 51602010
  • 27. april 2019
  •  /  18:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Forestillingen ønsker å ferie følelsen av det å danse, av musikk og dansens samlende kraft.

Bygda dansar Rogaland presenterer sin sluttforestilling med premiere på Dansens dager på RAS!
 
2 år er gått siden det nasjonale ambulerende folkedansprosjektet Bygda dansar, kom til Rogaland for å gjøre ungdom oppmerksom på sin egen unike immaterielle kulturarv, nemlig folkedansen fra Rogaland. På disse 2 årene har prosjektet besøkt 40 skoler, danset med flere tusen ungdommer, avholdt 9 dansesamlinger, lagd en forestilling, og nå står sluttforestillingen for tur.
 
Lørdag 27. april 2019 kommer Rogalender – Bygda dansar Rogaland, til å holde premiere på sin forestilling på RAS i Sandnes kulturhus. Til den forestillinga har Rogalender hentet inn nasjonale krefter, men med et lokalt tilsnitt. Både koreograf Ingeleiv Berstad og musikalsk ansvarlig Olav Christer Rossabø, er fra Haugesund-området, begge med røtter i folkemusikk og folkedans, men godt plassert i samtidens danse- og musikkverden.
 
Bygda dansar Rogaland er det 10. fylket Bygda dansar går i, og prosjektet har siden 2001 bokstavelig talt danset seg gjennom fylke til fylke. Prosjektet er eid av Stiftinga for folkemusikk og folkedans, og støttet av Kulturdepartementet og Rogalands Fylkeskommune.

Selve forestillingen sammenstiller videoprojeksjon, lyd og ungdommens dans for å dykke ned i dansens tiltrekningskraft på kroppen, opplevelsen av at rytme, bevegelse, musikk sammenfaller og alt stemmer.

Akkurat disse dansene, trinnene, melodilinjene og rytmene har sammenfalt for mange mennesker i ulike tider. Det er og har vært en måte å være sammen på, hvor kroppenes bevegelse i samspill til andre kropper og musikk, står i sentrum for kommunikasjon.

Forestillingen ønsker å ferie følelsen av det å danse, av musikk og dansens samlende kraft.

Støttet av: Stiftinga for folkemusikk og folkedans, KUD, Rogaland fylkeskommune, Folkemusikkarkivet og Regional Arena for Samtidsdans

  • Last Updated: 14.12.2018
  • Source: Region Stavanger
Dates

lø. 27. april 2019 18:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
RAS - Rogalender - Bygda dansar
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad