Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

RATCATCHER - 27/8 KL. 18:00

Regi: Lynne Ramsay. Storbritannia, 1998. Engelsk tale, uten tekst. Format: DCP. 1t 33min. Aldersgrense: 15 år.
Lynne Ramsays rå og poetiske debutfilm
Ratcatcher plasserte Lynne Ramsay umiddelbart på kartet over samtidens mest interessante filmskapere. Hun hadde tidligere gjort noen få kortfilmer, og allerede der kunne man se det som man finner igjen i langfilmdebuten: Visuelt er filmene svale, poetiske og samtidig rå. Hovedpersonene er sammensatte, vanskelige å bli klok på, uregjerlige, og som her, uheldige.   
Handlingen i Ratcatcher lagt til Glasgow en gang på 1970-tallet. Vi observerer unge James, i det nedslitte, deprimerende området der han bor, hjemme og sammen med venner. Så en dag dytter James til en gutt som faller i elven og drukner. Ingen ser hva som skjer og han forteller det ikke til noen. Men han tenker på det – tenker og tenker på det. 

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 07/20/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt