Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Re-M-Embers

Mer info

I utstillingen "Re-M-Embers" tar Æsa Björk for seg tema som minne, tap av minne og tanker rundt personlig isolasjon. Gallerirommet fylles av reflekterende og delvis gjennomskinnelige glasspaneler, og som betrakter inviteres vi til å bevege oss mellom de ulike lagene, iscenesatt av lyd- og videoprojeksjoner.

Kroppen er et tilbakevendende tema i arbeidene til Æsa Björk. Hun benytter seg ofte av støpt eller fuset glass i kombinasjon med andre materialer, og tar gjerne i bruk ny teknologi i sitt kunstneriske uttrykk eller i utviklingen av det.

"Re-M-Embers" er en videreutvikling av den stedsspesifikke installasjonen Embers som de siste to årene har vært stilt ut på "Passage at the Byre" i Skottland, i regi av Bullseye Projects USA. Installasjonen i S12 vil være i utvikling gjennom hele utstillingsperioden .

--
Æsa Björk (f. Reykjavik) har studert ved VSUP i Praha under Vladimir Kopecky og har en mastergrad fra Edinburgh College of Art i 1997. Hun har deltatt på mange utstillinger nasjonalt og internasjonalt, og er innkjøpt av KODE i Bergen, Nasjonalmuseet i Oslo, Toyama Glass Art Museum i Japan m.m. Björk har vunnet flere viktige priser, i 2018 ble hun tildelt Grand Prize på Toyama International Glass Exhibition, i 2020 mottok hun et 10-årig arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd og i 2022 ble hun tildelt Coburg Glasspreis for Contemporary Glass, som er Europas mest prestisjefylte pris innen samtidsglasskunst.

Sist oppdatert: 06/13/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt