Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Realness: Mae Baan / Rosendal Teater

Bli med på en reise gjennom Thailands tradisjoner, kjønnsidentitet og buddhistisk tro i denne gripende forestillinga.

Ifølge Thailandsk buddhistisk folketro har tvillinger vært elskere i forrige liv. 

Hvis de ikke gifter seg som barn, vil det bringe ulykke i dette livet, men Phitthaya og hans tvillingbror ble aldri velsignet med den tradisjonelle bryllupsseremonien. Tvillingbroren har møtt mye motgang i livet, og Phitthaya undres om dette er en konsekvens av karma fra et tidligere liv, eller om det kun er urettferdighet?

Innenfor ballroomscenen iscenesetter man seg selv gjennom å utforske og leke med ulike kategorier av stereotypier og kjønnsidentitet. Med denne danseformen som utgangspunkt gjenoppretter Phitthaya forbindelsen til sitt mulige forrige liv og utfordrer våre forestillinger om identitet og kjønn: er vi summen av våre erfaringer i dette livet, eller er vi bærere av sjeler som har levd utallige liv før oss?

Realness: Mae Baan er en gripende og relevant forestilling som utfordrer forestillingene om kjønn, identitet og tradisjon. Forestillinga er også en kjærlighetshistorie, om hvordan kjærlighet er noe man tar med seg fra sitt forrige liv, eksisterer i nåtida og blir gjenfødt i neste liv. Vi får et innblikk i hvordan tradisjoner kan føre til både lidelse og håp.

Sist oppdatert: 06/24/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt