Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

REBECCA (STRIKKEKINO)

Overview

Rebecca. Regi: Alfred Hitchcock. USA 1940. Tale: engelsk. Tekst: utekstet. Aldersgrense: 12 år. DCP, 2t 10min.
Romantikk blir til psykodrama i elegant utførte Rebecca, Alfred Hitchcocks første amerikanske film og den eneste som ga regissøren Oscar for beste film.
Rebecca er en drømmeaktig filmatisering av Daphne du Mauriers roman fra 1938, der fortryllende Joan Fontaine spiller en ung kvinne som tror hun har funnet sitt hjertes utkårede når hun gifter seg med den feiende flotte aristokrat-enkemannen Maxim de Winter (spilt med utsøkt sårbarhet av Laurence Olivier). Men når hun flytter til Manderley – brudgommens nedarvede barokke herskapshus – innser hun snart at hans avdøde kone ikke bare hjemsøker godset, men også den temperamentsfulle, dystre Maxim. Filmen markerte starten på Hitchcocks legendariske samarbeid med produsent David O. Selznick, og den elegisk gotiske thrilleren, filmet i fabelaktig svart-hvitt av George Barnes, resulterte i Oscar for beste film og beste foto.

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

  • Last Updated: 17.01.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

sø. 23. januar 2022 14:00 16:10

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
REBECCA (STRIKKEKINO)
Your Recently Viewed Pages