Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger Sandnes

Recomposing sadness - en utstilling av Liv Dysthe Sønderland

  • Olav Kyrresgate 5, Sandnes
  • +47 91887376
  • 26. august 2018 - 23. september 2018
  • (3 Upcoming Dates)
Overview

Utstillingshøsten i Sandnes kunstforening innledes ved utstillingen Recomposing sadness av Liv Dysthe Sønderland.

Det at naturen omformer alt som dør til jord, og i neste omgang til planter, trær og annet liv, er en grunnleggende positiv kraft i tilværelsen. Dette står i dyp kontrast til menneskeskapte, destruktive krefter, noe som kunstneren Liv Dysthe Sønderland har arbeidet med over en årrekke i serien Uutholdelige fakta; et prosjekt som handler om hvordan vi håndterer all den vonde informasjonen som omgir oss. Etter i lengre tid å ha fordypet seg i disse temaene, føltes det ganske nødvendig for henne å flytte fokus over på det positive - naturens rekonstruksjon ble en motvekt og en usentimental trøst i forhold til de «uutholdelige fakta».


Nå er ikke naturen uten lidelse og død, tvert imot. Men i naturen er ikke lidelsen isolert som enkeltstående katastrofer. Naturens sirkulasjon, syklus, rekonstruksjon; det at naturen omformer alt til nytt liv, gir en form for mening og virker utvilsomt legende på oss mennesker.

Med denne utstillingen vender altså Dysthe seg mot den grønne livskraften gjennom en rekke botaniske trykk; nærbilder av vekst. Den største serien med bilder (trykk) viser jungel, skog og landskap. I denne kreative prosess har hun også hatt glede av og trukket veksler på andre kunstneres forsøk på å fange noe av kraften i naturen, en interesse som kanskje bunner i alles lengsel etter å være en del av alt.


Dysthe vil også stille ut noen bilder (ansikter/figurer) fra det nevnte prosjektet Uutholdelige fakta som hun fremdeles arbeider med. Disse er med vilje i mindretall, men hører med som et bakteppe for hennes kunstneriske dreining mot det grønne.

  • Last Updated: 17.08.2018
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 21. september 2018 kl. 02:00 18:00 22:00

lø. 22. september 2018 kl. 02:00 11:00 16:00

sø. 23. september 2018 kl. 02:00 12:00 17:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Recomposing sadness - en utstilling av Liv Dysthe Sønderland
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad