Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Reconciliation festival: intim konsert

Mer info

Reconciliation festival inviterer deg til en unik kammermusikkonsert i Sola ruinkyrkje med Violinist Sonia Coppey og fløytist René Oréa.

Violinist Sonia Coppey og fløytist René Oréa, som åpner festivalen med søramerikansk musikk tirsdag 20. august, tar deg med på en annerledes reise i tid og rom denne kvelden. De har valgt et program med romantiske og barokke mesterverk, enten som solostykker eller duetter, og inviterer deg til å omfavne øyeblikk av ro og ettertanke som passer så godt med dette unike konsertstedet.

Program:
C. P. E. Bach: Duetto G-dur (fløyte og fiolin)
W. F. Bach: Duo nr. 2 (fløyte og fiolin)
Carl Stamitz: Duetto nr. 4 (fløyte og fiolin)
J. S. Bach: Partita i a-moll (fløytesolo)
G. P. Telemann: Fantasi nr. 1 i B-flat-dur (fiolinsolo), Fantasi nr. 9 i B-moll (fiolinsolo)
J. S. Bach: Utdrag fra Partita i B-moll (fiolinsolo), Utdrag fra Sonate nr. 2 i a-moll (fiolinsolo), Utdrag fra Partita nr. 2 i d-moll (fiolinsolo)

Velkommen til en intim konsert!

Sonia Coppey var medlem av Stavanger Symfoniorkester i Norge fra 2012 til 2016. Hun har opptrådt internasjonalt i over tretti land, på scener som BBC Proms i London, Sydney Opera House, Carnegie Hall i New York, Concertgebouw i Amsterdam, Musikverein i Wien og Fenice i Venezia. Hun har deltatt i flere fjernsyns- og radioprogrammer, og som medlem av Verbier Chamber Orchestra (Sveits) har hun deltatt i mange turneer og innspillinger sammen med blant andre Maxim Vengerov, Joshua Bell og Martha Argerich. Etter å ha fått de høyeste utmerkelsene fra National Conservatory of Grenoble (Frankrike), fortsatte Sonia Coppey studiene sine ved Conservatoire de Musique de Montréal i Canada med professor Anne Robert og oppnådde enstemmig førstepris i fiolin. Hun har også en Artist Diploma fra McGill University (med merknaden "enestående suksess") som elev av Jonathan Crow. Hun forbedret deretter ferdighetene sine med Vladimir Landsman, innehaver av den store russiske tradisjonen, etter læren fra Yuri. Utover sin lidenskap for musikk og pedagogikk, er hun interessert i den mentale forberedelsen av musikere og er en profesjonell og erfaren coach. 

Fløytist og komponist, musiker av stor allsidighet, har René Oréa utdanning innen både vestlig klassisk (formelle studier) og latinamerikansk populærmusikk (gjennom familie og kulturell arv). Han fullførte mastergrad i instrumentalmusikk (under Lise Daoust) og en DESS (under Denis Bluteau) ved Universitetet i Montreal, etter sin utdannelse ved det nasjonale systemet for venezuelanske orkestre ("El Sistema") og Universitetsinstituttet for musikkstudier i Caracas.

René Oréa er også en etnomusikolog uteksaminert fra Universitetet i Montreal i 2016. Han har vært prisvinner i flere konkurranser: solist med Symfoniorkesteret til Universitetet i Montreal (2001), Radio-Canada Debut Series (2001), "Alain-Marion"-stipend fra International Academy of Domaine Forget (Quebec, 2002), og ærespris ved det første Latin American Flute Meeting i Caracas (2000). Komposisjonene hans er blitt hørt i Canada, USA, England, Tyskland, Sveits, Frankrike, Peru og Venezuela. Han har også arrangert for ulike ensembler, inkludert Montreal Symphony Orchestra, Stavanger Symfoniorkester og National Symphony Orchestra of Lima (Peru).

René Oréa er også lidenskapelig opptatt av pedagogikk og formidling. Han underviste i programmet "La Musique aux enfants", et pilotprosjekt av Maestro Kent Nagano og Montreal Symphony Orchestra. Sammen med sin kone, violinist Sonia Coppey, deler han også sin lidenskap og kunnskap i deres eget undervisningsrom, Oréa Musique (grunnlagt i Norge i 2013 og nå etablert i Coublevie, Frankrike). René Oréa holder flere verksteder for barn under Reconciliation festival.

Varighet: 1 time

Billetter:
Ordinær 250,- / Aftenbladkort 200,- / 
125,- studentbillett for studenter, og for de som elsker kultur og har billetter til et av de kommende arrangementene: Wonderful World festival, K&M-festival, Stavanger Kammermusikkfestival, Stavanger Symfoniorkester. Behold billetten din, da den vil bli etterspurt ved konsertstedet.

Gratis for barn/ungdom under 16 år i følge med voksen med ordinær-billett.
Alle, uansett alder, må ha egen billett. 
Arrangør: Den Gjenfundne Tid, mer info om festivalen her: www.reconciliation-festival.com

Sist oppdatert: 07/11/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt