Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Resonans: Den Danske Strykekvartett

Mer info

Om Den Danske Strykekvartett
Av og til, når du sitter der på en konsert så sniker det seg inn en følelse av at dette er noe helt ekstraordinært. Kanskje kjente noen på dette en kveld i september 2022. Vi i Resonans var i hvert fall ikke i tvil, Den Danske Strykekvartett måtte vi bare få tilbake til Gjøvik! Og her er de altså igjen, denne gangen blant annet med Haydn, Stravinsky, O'Carolan, Mozart og Schubert på programmet. Kvartetten har etablert seg blant verdens beste strykekvartetter.

Kanskje ligger noe av hemmeligheten til suksess i deres egen historie. "Vi tre, danskene, møttes veldig tidlig i livet på den danske landsbygda på en sommerleir for entusiastiske amatørmusikere. Ikke tenåringer ennå, vi var de yngste spillerne, så vi hang sammen hele tiden og spilte fotball og kammermusikk sammen. Vi var vanlige danske unger med en over gjennomsnittet interesse for klassisk kammermusikk. Vi ble raskt bestevenner og er det fortsatt. ...

Plutselig, i en alder av 15 og 16, var vi en seriøs strykekvartett som øvde på intonasjon og sånt. Det hele skjedde så fort at ingen av oss så ut til å merke overgangen. Tiden gikk og vi vokste opp. Grodde skjegg. Ingen av oss har noe minne fra livene våre uten strykekvartetten. I 2008 ble den norske cellisten Fredrik med. Han så ut som en karakter fra Game of Thrones, og vi syntes han passet perfekt. ... Ja, å spille strykekvartetter er jobben vår, og ja, det er hardt arbeid, men vi gjør det mest for glede, som vi alltid har gjort. Musikk er en måte å henge med venner på, og vi håper vi kan fortsette å henge med i mange, mange år."

Nå, over 20 år senere, er den GRAMMY-nominerte kvartetten aktive som aldri før med innovative prosjekter, urfremførelser, nominasjoner, priser, plateinnspillinger på ECM og fulle kalendere. De kan få tiden til å stå stille. Konsertene er preget av en sjelden musikalsk spontanitet, og sofistikert artisteri. Men først og fremst har de et samspill av en annen verden! De utstråler en påtakelig glede ved å lage musikk som har gjort dem til en av dagens mest anerkjente og etterspurte klassiske kvartetter, og de opptrer i utsolgte konsertsaler rundt om i verden. Denne søndagen i september er det altså Resonanspublikummet som inviteres til å ta del i Den Danske Strykekvartett sin verden.

Velkommen!

På scenen
Frederik Øland - fiolin
Rune Tonsgaard Sørensen - fiolin
Asbjørn Nørgaard - bratsj
Fredrik Schøyen Sjölin - cello

Sist oppdatert: 04/21/2024

Kilde: Kulturnett Oppland

Sider du nylig har besøkt