Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Gjøvik

Resonans: Solaris Korrigert (NB: dato ikke endelig bekreftet)

Overview

Resonans: Solaris Korrigert (dato ikke endelig bekreftet)

Ane Dahl Torp – skuespiller Sjur Miljeteig – trompet og elektronikk Kyrre Heldal Karlsen – lysdesign og visuelt konsept Da Ane Dahl Torp og Sjur Miljeteig i 2015 skulle finne en passende måte å følge opp den eventyrlige suksessen de hadde hatt to år tidligere med sin Haugtussa-forestilling på Det Norske Teatret, bestemte de seg for å ta i bruk tidsmaskin. Reisen gikk til år 2480 og Øivind Rimbereids fascinerende framtidsunivers, beskrevet i diktsamlingen Solaris korrigert. Med kun én skuespiller (Torp) og én musiker (Miljeteig) på scena, slo Det Norske Teatret opp dørene til storstua si, og lot husregissør Peer Perez Øian kjøre på med det Hovudscenen hadde å by på av teknikk, lys og lyd. Resultatet ble en forestilling helt utenom det vanlige, hvor lys, musikk, scenografi og tekst smeltet sammen til en opplevelse i grenselandet mellom teater og konsert. Et unisont anmelderkorps gikk av hengslene: «En gigantisk performance» (VG), «En fabelaktig visjon» (Dagsavisen), «Sci fi-teater som du aldri har sett det før» (Aftenposten). Solaris korrigert var for øvrig også den store vinneren da Teater-Norges gjeveste pris, Hedda-prisen, skulle deles ut i 2016. Prisen for Beste kvinnelige skuespiller gikk til Ane Dahl Torp, prisen for Beste audiovisuelle design til Sjur Miljetieg og prisen for Beste forestilling til hele det kunstneriske teamet bak Solaris Korrigert.

Ane Dahl Torp vant Heddaprisen for Beste kvinnelige skuespiller også i 2012, for rollen som Shen Te i Det gode mennesket fra Sezuan. Hun fikk Amanda-prisen for rollene sine i Svarte penger, hvite løgner (2004), Gymnaslærer Pedersen (2006) og Lønsj (2008) og Gullruten for rollen i Kodenavn Hunter (2007). På teaterscenen har hun gjort alt fra gresk tragedie til forviklingskomedie, og det siste året har hun spilt seg inn i hele det norske TV-folkets hjerter som fotballtreneren Helena Mikkelsen i seriesuksessen Heimebane, en rolle som nok en gang ga Gullrute-pris for Beste kvinnelige skuespiller (2018). Sjur Miljeteig utmerket seg tidlig som en svært lovende jazztrompetist. Allerede som tenåring ble han plukket opp av jazzeliten, og fikk spille med «de store gutta» på daværende Oslo Jazzhus. Siden har han vært en selvfølgelig del av det norske musikkmiljøet, med en imponerende sjangerbredde, bl. a. som medvirkende i Solveig Slettahjells ulike Slow Motion-grupperinger, i Jaga Jazzist, Shining, for ikke å snakke om Folk og Røvere. Til forestillingen Solaris korrigert har Miljeteig skapt et sci fi-inspirert elektronisk lydteppe, blant annet inspirert av gamle helter i Kraftwerk og musikken til filmen Brazil. Vi kan love en intens og engasjerende kunstopplevelse når denne musikken, i kombinasjon med Rimbereids sterke tekst, for første gang framføres i det superintime Resonans-formatet!

  • Last Updated: 07.01.2019
  • Source: Kulturnett Oppland
Dates

on. 13. november 2019 19:00 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Resonans: Solaris Korrigert (NB: dato ikke endelig bekreftet)
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad