Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Resonans: Solveig Slettahjell kvartett

Mer info

Om konserten
Solveig har samlet sine favoritter av skandinaviske perler over år, og nå kommer hun sammen med sin kvartett til Resonans med skattene!

Som alltid har Solveig gleden av å sette sammen materiale som ikke åpenbart hører sammen før det hele samles i hennes gjenkjennelige utøvende grep. I denne eklektiske samlingen finner vi musikk som Edvard Griegs Ved Rondane, Eva Dahlgrens Guldlock, Alf Prøysens Trassvisa hennes Tora, samt låter av Allan Edwall, Anne Grete Preus og Lars Lillo Stenberg, ispedd nyskrevet materiale av Andreas Ulvo og Solveig Slettahjell selv.

Sammen med sin kvartett bestående av noen av norsk jazz' fineste musikere for tiden, Andreas Ulvo på piano, Trygve Waldemar Fiske på bass og Pål Hausken på trommer, har hun gått løs på disse sangene med den samme kjærlighet og ærbødighet som preger jazzens håndtering av The American Songbook. Det hele har fått preg av en slags skandinavisk kammerjazz, inspirert av mange som har gått foran, men med Slettahjell og kvartettens tydelige eierskap og egen signatur som bærende element.

Solveig Slettahjell er uten tvil en av de største stemmene i norsk jazz. Er det da mulig å tenke seg en bedre feiring og inngang på lys sommer i Skandinavia? Neppe!

Artister
Solveig Slettahjell - vokal
Andreas Ulvo - piano
Trygve Waldemar Fiske - bass
Pål Hausken - trommer

Sist oppdatert: 04/17/2024

Kilde: Kulturnett Oppland

Sider du nylig har besøkt