Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Gjøvik

Resonans: Tango! - Per Arne Glorvigen trio & dansere

Overview

Per Arne Glorvigen – bandoneon Mari Birgitte Bølgen Halvorsen – fiolin Steinar Haugerud – bass Steinar Refsdal og Cyrena Drusine – dans Gled dere til en herlig og gloheit aften når Per Arne Glorvigen med musikere og dansere feier over Resonansgulvet. Nå blir det Tango! Når vi først skal ha tango på programmet, ønsker vi å vise denne fantastiske kunstformen i sin fulle og hele bredde. Tango er som en liten opera, der sensualitet, poesi, kammermusikk, sang og dans smelter sammen til et fyrrig, latinsk felleskunstverk.

Dovringen Per Arne Glorvigen er i høyeste grad en av de store stjernene på den internasjonale tangohimmelen. Bandoneonferdighetene og tangointeressen har ledet ham fra Dovre til Paris og Buenos Aires, og ut til konsertscener i hele verden. Han har gjort internasjonal karriere som solist på bandoneon med orkestre som BBC Symphony Orchestra, Staatskapelle Dresden og Oslo-filharmonien, og blant hans tallrike samarbeidspartnere finner vi fiolinisten Gideon Kremer og Alban Berg-kvartetten. 
Denne kvelden tar Per Arne publikum gjennom bandoneonets forunderlige reise. Fra tyske menighetshus på 1800-tallet går turen videre til de livlige bordellene, barene og dansehallene i Buenos Aires tidlig på 1900-tallet, før den kulminerer med Piazzollas og Glorvigens fornyelse av sjangeren, som nå har fått plass i dagens konsertsaler. 
Men ingen tango uten dans! Cyrena Drusine startet sin karriere som ballettdanser i New York, men ble fullstendig bitt av tangobasillen da hun studerte i Buenos Aires. Siden har hun vært finalist i verdensmesterskapet i tango, og turnert verden rundt som tangodanser. Hun har funnet en dansepartner i norske Steinar Refsdal som ble så fascinert av tangoen at han flyttet til Buenos Aires i 18 måneder for å lære mer. Et stort norsk publikum kjenner tangoparet fra tv-skjermen, der de endte opp som finalister i Norske Talenter. 
Velkommen til forføreriske rytmer, rå sensualitet og rødmende øreflipper i tangoens vold.

  • Last Updated: 07.01.2019
  • Source: Kulturnett Oppland
Dates

on. 8. mai 2019

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Resonans: Tango! - Per Arne Glorvigen trio & dansere
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad