Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Riksteatret: Bare Elling

Mer info

Ei ganske morosam historie om einsemd

Foto: Sebastian Ludvigsen
Elling er endeleg tilbake! Like sår og morosam som alltid – det er berre å glede seg!?
Forteljinga om Elling har gått sin sigersgang kloden rundt både som film og teater. Det første teaterstykket om denne engstelege mannen er verdas mest spelte moderne norske stykke. Appellen hans er utvilsamt universell.?
No er han tilbake på teaterscenen, med Per Christian Ellefsen og Anne Marie Ottersen i hovudrollane og heilt ny musikk av Lars Lillo-Stenberg. Også denne gongen i regi av Petter Næss, som blei Oscar-nominert med spelefilmen «Elling».
Vi møter Elling 20 år etter vi forlet han i «Elsk meg i morgen». Han har flytta inn i ei sokkelleilegheit hos enkefru Annelore Frimann-Clausen på Grefsen i Oslo. Han er 65 år og saknar Gro Harlem Brundtland, Kjell-Bjarne og mor. Og sjølv om han eigentleg har vore pensjonist heile livet, ønskjer han no å setje spor etter seg. Han vil ikkje lenger vere «ingen». Han vil bli NOKON.?
«Bare Elling» er ei morosam og gripande skildring av eit einsamt menneske med mange meningar og sterke nevrosar, som svært mange vil kjenne seg igjen i. Enten du er ein trufast tilhengar av Ingvar Ambjørnsen sitt Elling-univers eller ein nykommar i verda hans, vil du få ei teateroppleving som rører hjartet og får deg til å tenkje. I møte med Elling blir vi alle litt mindre åleine.
Av Axel Hellstenius fritt etter romanen «Ekko av en venn» og utvalde Elling-bloggar av Ingvar Ambjørnsen.
Framsyninga blir også spelt på Oslo Nye Teater i perioden 4. januar - 1. februar 2025.

Urpremiere: Oslo / Nydalen 29. aug 2024


Turnépremiere: Larvik 3. sep 2024


Produsert av Riksteatret i samarbeid med Oslo Nye Teater

Framsyningslengde: 2 timar 20 minutt (inkludert pause).

Sist oppdatert: 07/12/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt