Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Riksteatret // Bare Elling

Mer info

En ganske morsom historie om ensomhet
Fortellingen om Elling har gått sin seiersgang kloden rundt både som film og teater. Det første teaterstykket om denne engstelige mannen er verdens mest spilte moderne norske stykke. Hans appell er utvilsomt universell.  
Nå er han tilbake på teaterscenen, med Per Christian Ellefsen og Anne Marie Ottersen i hovedrollene og helt ny musikk av Lars Lillo-Stenberg. Også denne gang i regi av Petter Næss, som ble Oscar-nominert med spillefilmen «Elling». 
Vi møter Elling 20 år etter vi forlot ham i «Elsk meg i morgen». Han har flyttet inn i en sokkelleilighet hos enkefru Annelore Frimann-Clausen på Grefsen i Oslo. Han er 65 år og savner Gro Harlem Brundtland, Kjell-Bjarne og mor. Og selv om han egentlig har vært pensjonist hele livet, ønsker han nå å sette spor etter seg. Han vil ikke lenger være «ingen». Han vil bli NOEN.  

«Bare Elling» er en morsom og gripende skildring av et ensomt menneske med mange meninger og sterke nevroser, som svært mange vil kjenne seg igjen i. Enten du er trofast tilhenger av Ingvar Ambjørnsens Elling-univers eller nykommer i hans verden, vil du få en teateropplevelse som berører hjertet og får deg til å tenke. I møte med Elling blir vi alle litt mindre alene. 

På scenen
Per Christian Ellefsen, Anne Marie Ottersen, Anne Regine Ellingsæter og Thomas Bipin Olsen
Team
Regissør: Petter Næss. Dramatiker: Axel Hellstenius. Komponist: Lars Lillo-Stenberg. Scenograf, kostymedesigner: Dagny Drage Kleiva. Lysdesigner, videodesigner: Oscar Frostad Udbye. Lyddesigner: Kolbjørn Lyslo. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad

Av Axel Hellstenius fritt etter romanen «Ekko av en venn» og utvalgte Elling-blogger av Ingvar Ambjørnsen.
Forestillingen spilles også på Oslo Nye Teater i perioden 4. januar - 1. februar 2025.

Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).
Urpremiere: Oslo / Nydalen 29. aug 2024
Turnépremiere: Larvik 3. sep 2024
Produsert av Riksteatret i samarbeid med Oslo Nye Teater
--
Riksteatrets omtale: https://www.riksteatret.no/bare-elling

Sist oppdatert: 07/14/2024

Kilde: Destinasjon Røros

Sider du nylig har besøkt