Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Ålesund & Sunnmøre Stranda

Romanze - kammermusikalske perler

Overview

Jan Hovden (klaver) og Ove Kvangarsnes (fiolin) er velkjente musikere i Ålesundsregionen. Hovden har i en årrekke undervist ved Griegakademiet, men har samtidig freelancet med konserter i hele Skandinavia, deler av Europa, samt USA og Sør-Øst Asia. Londondebut ble gjennomført i 1993 i St. Martins in The Fields. Debutkonsert ble i den forbindelse holdt 1987 i Venezuela. I 1989 debuterte Hovden i Carnegie Hall. Jan Hovden har spilt inn en rekke LP/CD med musikk av bl.a George Crumb, Grieg, Brahms, Schostakovich og Prokoviev.

Ove Kvangarsnes har siden 1985 vært ¼ av Ålesund strykekvartett  som for øvrig fikk Ålesund kulturpris 2017.Kvangarsnes har foruten sitt pedagogiske og utøvende virke i Ålesund kulturskole hatt engasjement i Kringkastingsorkesteret, Oslo Filharmonien og ved Den Norske Operas orkester. Som solist har Ove Kvangarsnes bl. a hatt jevnlig samarbeid med Jan Hovden og gjort ulike duokonserter i Møre og Romsdal.

På dette prosjektet er sopranen Grethe Kielland med. Kielland er opprinnelig fra Eidsvoll i Akershus fylke men har sine røtter på Sunnmøre – nærmere bestemt på Stranda.

Hun har siden høsten 1999 vært ansatt ved Ålesund kulturskole som sangpedagog og siden 2007 som musikkfaglig leder. Kielland har tidligere bl a vært ansatt som distriktsmusiker i Sogn og Fjordane Fylke hvor hun har gjort en rekke solist -og ensemble konserter. Alt fra kirkemusikk til liedaftener via band og folkemusikk til operaroller i bl.a Opera Nordfjord.Siden 1994 har flere kor vært under hennes musikalske ledelse.For tiden dirigerer Kielland bykoret Moljegapet blandakor.

Trioen vil presentere et lite utdrag av all den flotte romansekunsten som er skrevet av ulike komponister på 1800 - 1900 tallet. 
Franz Schubert - Romansen eller Liedens far står selvfølgelig på kveldens program. 
Sammen med sine etterfølgere Robert og Clara Schumann, Edvard Grieg, Christian Sinding og Richard Strauss har de alle til felles å behandle musikkens vesen på en forfinet, delikat og vakker måte. 

  • Last Updated: 06.03.2018
  • Source: Geirangerfjord - Ålesund & Sunnmøre
Dates

lør 21. april 2018 19:00

See All
Romanze - kammermusikalske perler
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad