Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Roomful of Teeth

Overview

Vokal og musikalsk spennvidde fra Grammy-vinnende ensemble.

Medlemmene i det amerikanske vokalensemblet Roomful of Teeth ønsker å utnytte stemmens uttrykksfulle potensial. Vokalensemblet ble grunnlagt i 2009 av Brad Wells, og medlemmene har studert hos noen av verdens beste utøvere og lærere av utvidede vokalteknikker, som jodling og overtonesang, for å sprenge grensene for hva som kan forventes i vestlig vokalmusikk. The New Yorker kaller Roomful of Teeth et slags labeksperiment for den menneskelige stemmen.

I samarbeid med en rekke komponister har Roomful of Teeth bygget en betydelig og unik musikkatalog. Deres selvtitulerte album fra 2012 vant en Grammy for beste kammermusikk. Gruppens andre album, Render (2015) ble Grammy-nominert i samme kategori.  
I Håkonshallen fremfører vokalensemblet Caroline Shaws Partita for 8 Voices. Shaw er selv med som mezzosopran i ensemblet, og er en velrennomert komponist, vokalist, fiolinist og produsent. I 2013 vant hun Pulitzer-prisen for dette verket.

Roomful of Teeth opptrer også på Avslutningskonserten under årets festspill, med et bestillingsverk signert Caroline Shaw.

Foto: Ryan Scherb
STØTTET AV
Sparebankstiftelsen DNB – Dextra Musica

  • Last Updated: 23.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

ma. 6. juni 2022 19:30 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Roomful of Teeth
Your Recently Viewed Pages