VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag TRONDHEIM

Roy Lønhøiden & Johan Berggren

  • Olav Tryggvasons gate 5 Trondheim Sør-Trøndelag Sør-Trøndelag 7011 Norway
  • +47 93200715
  • 9. oktober 2020
  •  /  20:00
  •  /  Price 250,-
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Kun 30 billetter i salg!

Velkommen til en hyggelig konsertkveld og kanskje ett av høstens luneste kvelder? Et spennende møte mellom to av våre fremste stemmer innen norsk singer/songwriter-tradisjon, hvor den ene er en av veteranene, og den andre representerer morgendagens låtskrivere.

Som våre svenske venner sier: Wow, den kombon kan bli ju bli hur bra som helst!!

Roy Lønhøiden

Roy Lønhøiden er en av det norske innlandets fineste diktere. Med countrymusikken som trofast følgesvenn har han utgitt fem strålende soloplater med finstemte, som oftest akustisk baserte låter i stillfarne og lavmælte arrangementer. Som tekstforfatter har han gang på gang vist at han mestrer sjangerens evige mantra om «tre grep og sannheten». Roy Lønhøiden skriver og synger om Livet med stor L, om den vanskelige kjærligheten, om tro, håp, tvil og sorg, om alt det som er å være menneske. «Vi sang om våren, vi sang om livet», sier han i «Sangen fra skogen» fra 2006, og det er en oppsummering av hans livsgjerning så god som noen. Det var ikke mange andre enn Roy som sang country på norsk da han debuterte med det imponerende albumet Det ensomme landet i 2004, og det er strengt tatt ikke så mange som gjør det nå heller, når jeg tenker etter. Det handler om menneske og natur, gjerne i skjør symbiose, en tematikk hentet for eksempel fra diktene til Hans Børli og kanskje også sangene til Alf Prøysen. At Roy har bidratt på den fine hyllestplaten Manda’ morra: 14 sanger av Stein Ove Berg på sanger som «Prøv å se meg som elva» og «La meg dra dit igjen» er heller ikke tilfeldig. Selv om Berg var fra akershusbygda Kløfta er likhetstrekkene ganske åpenbare.

Johan Berggren: I januar slapp Johan Berggren sitt andre album "Lilyhamericana", som fikk strålende mottakelse fra kritikere og publikum. På sin debut på morsmålet, ble Johan sammenlignet med Bjella og nettopp Roy Lønhøiden. Karantenetiden har blitt brukt i Ole Evenruds Hitsville Studios.

"Lilyhamericana har blitt en imponerende norskdebut for Johan Berggren, han plasserer seg i et tekstlandskap et sted mellom Bjella og Lønhøiden.." DUST OF DAYLIGHT

DAGBLADET OM ALBUMET: "Det er interessant å høre hvor mye viktigere han blir som låtskriver på norsk, ikke minst fordi han mestrer faget så godt. Her er Berggren i godt selskap, blant beslektede artister som Stein Torleif Bjella, Trygve Skaug, Roger Græsberg & Foreningen og Tove Bøygard. Berggren skriver om «seine kvelder, tomme glass og flammer som ikke lenger brenner», om usikkerhet, kjærlighetssorg og dårlig råd. Han har nok vært der, for han formidler disse tablåene med stor overbevisning."

  • Last Updated: 02.09.2020
  • Source: Hva skjer kalender
Dates

fr. 9. oktober 2020 20:00 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Roy Lønhøiden & Johan Berggren
Your Recently Viewed Pages