Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Rubber Soul Quartet

Mer info

The Beatles er et av musikkhistoriens mest innflytelsesrike band. Det å spille de klassiske låtene til The Beatles i jazzversjoner er hva Rubber Soul Quartet har kastet seg ut i. Store deler av Beatles-repertoaret egner seg nemlig godt til å leke med for jazzmusikere. Med utgangspunkt i de originale melodiene gjør Rubber Soul Quartet re-arrangerte jazzversjoner av f.eks. Norwegian Wood, Drive My Car, She's Leaving Home, Eight Days a Week, Day Tripper og And I Love Her m.fl., både med og uten vokal, ispedd fun facts.

I motsetning til amerikanske standardlåter fra 1930-, 40- og 50-tallet, som hundrevis av jazzkvartetter har tolket i en årrekke, så spiller dette bandet altså kun engelske standardlåter fra 1960-tallet, hovedsakelig komponert av musikkhistoriens kanskje mest innflytelsesrike songwriter-par, John Lennon og Paul McCartney, der særlig sistnevnte har uttalt at han liker jazz! Med respektfull referanse til de originale melodiene, spiller Rubber Soul Quartet sine re-arrangerte, «halvmoderne» jazzversjoner, med en kollektiv tilnærming, men der alle får slippe til i solistisk utfoldelse. Deres varianter er gitarbaserte, men mer akustiske enn originalene, med sax og kontrabass, og de er gjerne lengre, litt løsere og både med og uten vokal.

Rubber Soul Quartet har bl.a. spilt på Kongsberg Jazzfestival to ganger, Jazz på Jølst, Jazz i Våler, Bodø Jazz Open, Dølajazz, Robert Normann festivalen, JazzAid, JazzAkademiet i Oslo konserthus, for Musikkens Venner, for Sildajazzens venner og på mange jazzklubber. Dette utadvendte bandet, med Beatles-ekspert Bård Helgerud fra Skien i front, treffer et bredt publikum, også utenfor "jazzmenigheten" og gjør dessuten konsertforedraget Samspill som swinger for næringsliv og offentlige oppdragsgivere.

Sist oppdatert: 04/17/2024

Kilde: VisitMOSS AS

Sider du nylig har besøkt