Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Ruben // BYSCENEN

Mer info

29 år gamle Ruben Markussen vokser opp på den lille øya Bjarkøy iTroms, en øy med få innbyggere og mye tid til kreativ utfoldelse. Som barndrømmer Ruben først om å bli forsker, så elektriker. Han er interessert i ågrave dypt, skape noe og å forstå hvordan ting henger sammen. På Bjarkøyvokser interessen for dans, video, musikkvideoproduksjon og seneremusikkproduksjon.
Interessene fra oppveksten i nord fører ham etterhvert hvert sørover tilInnlandet, nærmere bestemt Høgskolen på Rena. Her studerer hanmusikkproduksjon, og skal bli produsent. En dag har klassen over ham etskoleprosjekt, hvor han nærmest ved en tillfeldighet ender opp med å medvirkesom artist. Det er sånn aritsten Ruben blir født.

Over 430 millioner streams, en Spellemannspris og en rekke fullsattekonserter og låtslipp senere har den etablerte artisten, låtskriveren oghistoriefortelleren nye drømmer. Han beskriver seg selv som litt nevrotisk,kanskje litt som karakteren «Morty» i «Rick and Morty».

- Han er litt redd, men gjør likevel alt somer skummelt. Jeg føler jeg alltid har en liten uro inne i meg, men når jeggår på scenen, som er heftig eksponering, hopper jeg i det og slipper allehemninger, tør å være sårbar og føler at alt er mulig. Drømmen min har blittå kunne spille for et stort publikum som synger med, å stå på scenen og haen fest med publikum. Jeg føler jeg lever den drømmen nå – Ruben

Siden artistdebuten i 2017, har Rubens musikk vært preget av etmelankolsk og melodiøst lydbilde, med ærlige og sterke tekster. Han skriver omdet som skjer i livet hans der og da, og kan finne inspirasjon i alt fra noesom blir sagt på tv, skrevet i et kommentarfelt eller noe han leser i et dikt.

Når han hører noe som inspirerer ham, repeterer han det i hodet sitthelt til han har tid til å skrive det ned i et notat på telefonen som har blittså langt at den henger seg opp når han åpner det. I fjor høst var planen åslippe del to av det som skulle bli et album, men det han hadde skrevet passetikke lenger inn i livet der og da. Han ville heller tilbake i studio og utforskeandre følelser. Første del av den historien kommer med inderlige «Oh Lord»,som slippes fredag 12. april.

Sist oppdatert: 04/18/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt