VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken RINGERIKE

Ruffen og den flyvende hollender

Overview

Ruffen og den flyvende hollender
av Tor Åge Bringsværd

Langt ute i havet ligger en mystisk øy. Den er bare synlig på tirsdager og fredager, og i et gammelt slott på denne øya bor den lille sjøormen Ruffen, og familien hans. Onkel Ludvik forteller eventyr, og aller best liker Ruffen å høre om Den siste havn. Det er en by med trekkspillmusikk og roser, og det er hit alle sjømenn som blir borte på havet kommer. Her sitter de på brygga og spytter i sjøen, og alle er venner.

En kveld blåser det opp til storm, vinden knurrer og hveser og plutselig kommer et underlig seilskip til syne. «Det er et spøkelsesskip» sier onkel Ludvik, «Det er den flyvende hollender». Like raskt som det kom, forsvinner skipet igjen, og onkel Ludvik vil ikke snakke mer om det. Ingen av de voksne vil fortelle Ruffen om den flyvende hollender, men bestemor sier at skipet varsler død og ulykke, og at kapteinen er dømt til å seile til evig tid, uten å hvile, uten å komme til havn.

Hele natten tenker Ruffen på den ensomme kapteinen, som alltid må være alene, og morgenen etter pakker han mat og drikke i sekken sin, og begir seg ut på havet for å finne ut av hvordan det hele henger sammen. Kanskje finner han den flyvende hollender, og kanskje kan han hjelpe til med å få skipet frem til Den siste havn.

Velkommen til en fantastisk figurteaterforestilling som passer for alle fra 5 år!
Vi har hentet inn duoen Kirjan Waage og Gwendolyn Warnock til å levendegjøre Tor Åge Bringsværd magiske univers på havet. Her blir det spektakulære dukker, levende musikk og flyvende skip. Kirjan og Gwendolyn er det del av det New York-baserte dukketeaterkompaniet Wakka Wakka. Kompaniet er kjent for overdådig og imponerende figurteater, og har mottatt en rekke priser og gode kritikker for sine forestillinger.

Regi, kostymedesign og dukkedesign: Kirjan Waage
Regi, scenografi og dukkedesign: Gwendolyn Warnock
Dramaturg: Oda Radoor
Lysdesigner: Oscar Udbye
Skuespillere/dukkespillere: Siv Iren Misund, Oda Djuplasti, Kirjan Waage, Kristoffer Bakken Erichsen
Musiker/forteller: Nils Oortwijn
Illustrasjon: Thore Hansen
Produsert av Brageteatret 2021

  • Last Updated: 27.05.2021
  • Source: Visit Innlandet
Dates

on. 10. november 2021 18:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Ruffen og den flyvende hollender
Your Recently Viewed Pages