VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Rymden

Overview

Skandinavisk jazz i verdensklasse! Super-trioen Rymden med Bugge Wesseltoft har på få år blitt et internasjonalt navn med stort platesalg og flere utsolgte turnéer.

Skandinavisk jazz i verdensklasse!
Super-trioen Rymden med Bugge Wesseltoft har på få år blitt et internasjonalt navn med stort platesalg og flere utsolgte turnéer. Trioen bygger på arven etter Bugge Wesseltoft sitt «New Conception of Jazz» i møte med Magnus Öström og Dan Berglund fra «Esbjørn Svensson Trio».

I mars slapp trioen sitt siste album «Space Spailors» og i oktober er det klart for releaseturné inklusiv stopp i Stavanger. «Den nye plata «Space Sailors» er veldig retningsbestemt og gjenspeiler at vi begynner å bli kjent med hverandre musikalsk», sier Bugge Wesseltoft.

Den prisvinnende norske pianisten Bugge Wesseltoft hadde lenge ønsket å spille i en pianotrio. Som en viktig forkjemper for «Europeisk jazz som egen kunstform» (sitat Wesseltoft) var han på leting etter noe som lignet hans egne følelser for, og hans egen tilnærming til det musikalske. Det var grunnen til at han inviterte to venner og innovative krefter innen europeisk jazz til samarbeid; Magnus Öström and Dan Berglund. De tre skrev parallell musikkhistorie helt tilbake til midten av 90-tallet, Magnus og Dan med «Esbjørn Svensson Trio» og Bugge med «New Conception Of Jazz». Begge prosjekter turnerte verden rundt, og definerte et, i internasjonal sammenheng, nytt og friskt lydbilde– med stor åpenhet for eksperimentering og innovativ tenking. Resultatet ble en internasjonal musikalsk bevegelse som inspirerte og fortsetter å inspirere kommende generasjoner.

Rymdens musikk er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer, og virtuost jazzspill av høyeste klasse. I denne nye bandkonstellasjonen kan man tydelig høre inspirasjon fra moderne jazz, Bach, filmmusikk og til og med rockemusikk.

MEDVIRKENDE
Bugge Wesseltoft piano, keyboard
Dan Berglund bass
Magnus Öström trommer

VARIGHET
1 time og 30 minutter, uten pause.

ARRANGØR
Stavanger Jazzforum

  • Last Updated: 28.06.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 8. oktober 2021 20:00 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Rymden
Your Recently Viewed Pages